Helmondse Schaakclub

Verslagen van HSC 3

 

27 november 2021: Son en Breugel - HSC 3 (door Millo Labriaire)
Er zijn competitie wedstrijden waarbij de randgebeurtenissen vermeldenswaardiger zijn dan het eigenlijke wedstrijdverloop. De competitiewedstrijd van HSC 3 tegen Son en Breugel valt zeker in deze categorie. Allereerst moet duiding gegeven worden aan de kleurverdeling op de borden; Hans Voogt met wit op bord 1? Tja, hoe zit dat? We speelden een uitwedstrijd. Maar onze tegenstanders hadden, wegens allerlei problemen rond de vergunning van hun speellocatie, geen mogelijkheid ons waardig te ontvangen. Derhalve speelden zij bij ons. En dát we zouden spelen was een etmaal voor de wedstrijd nog niet eens zeker. De ingelaste persconferentie met verscherpte maatregelen in verband met de Coronapandemie, kon nog spreekwoordelijk roet in het eten gooien. Uiteindelijk kon de wedstrijd doorgaan. Daar waar HSC 1 en HSC 2 te maken kregen met afzeggingen van hun tegenstanders, waren de heren uit Son en Breugel wel bereid om hun wedstrijd te komen spelen. Na de controle van de verplichte Corona toegangsbewijzen, kon de wedstrijd zijn aanvang nemen.
Het eerste resultaat van de middag viel op het laagste bord. Millo wist met zwart een minimaal voordeeltje tot het eindspel te behouden. In dat eindspel was zetdwang voor de witte koning de sleutel tot winst.
Op het eerste bord mocht Hans Voogt het opnemen tegen de kopman van Son en Breugel. De uitslag deed recht aan het krachtsverschil in rating van beide heren; Hans verloor.
Danny Oppers speelde een interessante partij. Een achterstand in kwaliteit leek verlies op te gaan leveren. Maar Danny bleef oplettend manoeuvreren en wist er een remise uit te slepen. Een knappe prestatie!
Mario leek de hele middag op een remise af te stevenen. Er werden wat dreigingen in de stelling gevlochten, maar heel lang leek er niet echt een doorbraak te realiseren voor beide spelers. Uiteindelijk ging het toch mis en moest Mario een verliespuntje incasseren.
Het enige positieve van deze uitslag is het feit dat we een halfje meer gescoord hebben dan de vorige wedstrijd. Als we die lijn voort kunnen blijven zetten, gaan het nog goed komen met de resultaten van HSC 3. Maar voorlopig zal er wel een einde komen aan het spelen van de externe zaterdagcompetitie, door de verscherpte maatregelen rond het Coronavirus.

 

Son en Breugel (1412) HSC 3 (1423) 2½ - 1½
Pierre Buijs (1727) Hans Voogt (1557) 1 - 0
Pieter van Dam (1355) Mario Adriaans (1388) 1 - 0
Wil van Dijck (1569) Danny Oppers (1407) ½ - ½
Klaas Wonders (995) Millo Labriaire (1339) 0 - 1

 

9 oktober 2021: Dubbelschaak 3 - HSC 3
Geen verslag ontvangen.

 

Dubbelschaak 3 (1402) HSC 3 (1481) 3 - 1
Hans Bakx (1407) Nico Vissers (1571) 0 - 1
Joey van Haperen (1522) Mario Adriaans (1388) 1 - 0
Mark Boumans (1278) Hans Voogt (1557) 1 - 0
Max Michiels (-) Danny Oppers (1407) 1 - 0

 

 

Ons clublokaal

KNSB

NBSB

JSC De Pionier