Helmondse Schaakclub

Laatste Nieuws

 

Externe competitie (30 maart 2023)

Op zaterdag 1 april is er weer een ronde in de externe competitie. Voor twee van de drie teams is dit de laatste ronde van het seizoen. Dat geldt niet voor HSC 1, dat het in de voorlaatste ronde opneemt tegen middenmoter Eindhoven 2, thuis welteverstaan. Winst is noodzakelijk om de promotiestrijd te kunnen volhouden. HSC 2 speelt ook thuis en hier een beetje hetzelfde verhaal: alleen bij winst op RDS uit Sint Oedenrode behoudt men kans op promotie, concurrent De Combinatie 2 zal dan wel (opnieuw) een misstap moeten begaan. HSC 3 is het enige team dat uit speelt, en wel in Den Bosch, waar HMC 4 de tegenstander is. Wat zou het mooi zijn te eindigen met een overwinning, zodat wellicht de laatste plaats nog kan worden overgedragen.

 

Uitslagen (30 maart 2023)

Op dinsdag 28 maart werden zes partijen in de lentecompetitie gespeeld. Kijk even naar de uitslagen in groep A, groep B en groep C en naar de tussenstanden in groep A, groep B en groep C. Ook werden er twee partijen gespeeld in saldocompetitie, kijk even naar de uitslagen en naar de tussenstand.

 

Lentecompetitie (25 maart 2023)

Op dinsdag 28 maart is er weer een ronde in de lentecompetitie. Via de mail zal de indeling in groep A, groep B en groep C bekend gemaakt worden. Leden die niet ingedeeld zijn, of niet-leden die eens een of twee partijen willen spelen voor de saldocompetitie, zijn van harte welkom. Aanmelding voor maandagavond 20.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De nieuwe regel is dat de partijen op de clubavond om uiterlijk 20.15 uur moeten beginnen, wat wil zeggen dat de klokken om 20.15 uur aangezet gaan worden!

 

Uitslag avondcompetitie (25 maart 2023)

Op dinsdag 21 maart ging HSC A onderuit in de uitwedstrijd tegen WLC B. De Eindhovenaren wonnen met 3 - 1. Het verslag van deze wedstrijd is nog niet binnen.

 

Uitslagen (25 maart 2023)

Op dinsdag 21 maart werden vijf partijen in de lentecompetitie gespeeld. Kijk even naar de uitslagen in groep A, groep B en groep C en naar de tussenstanden in groep A, groep B en groep C. Ook werd er een partij gespeeld in saldocompetitie, kijk even naar de uitslag en naar de tussenstand.

 

Gachatur geplaatst voor NK (25 maart 2023)

Op zaterdag 18 en zondag 19 maart waren de voorronden van het NK schaken jeugd. Gachatur Kazarjan was uiteraard ook van de partij en hij plaatste zich overtuigend voor het Nederlands Jeugdkampioneschap, categorie B! Hier de eindstand.

 

Uitslagen (16 maart 2023)

Op dinsdag 14 maart werd de kwartfinale van de interne bekercompetitie compleet gespeeld. John van Rooij, Hugo Faber, Johan Wuijts en Pim Blijlevens bereikten de halve finale. Ook werden er nog enkele partijen gespeeld in de lentecompetitie. Kijk even naar de uitslagen in groep B en groep C en naar de tussenstanden in groep B en groep C. Ook werd er nog een partij gespeeld in saldocompetitie, kijk even naar de uitslag en naar de tussenstand.

 

Clubavond (12 maart 2023)

Op dinsdag 14 maart wordt de kwartfinale van de interne bekercompetitie in zijn geheel gespeeld. Daarnaast zullen er ongetwijfeld nog wat partijen worden ingehaald in de lentecompetitie. Via de mail zullen die partijen bekend gemaakt worden. Leden die niet ingedeeld zijn, of niet-leden die eens een of twee partijen willen spelen voor de saldocompetitie, zijn van harte welkom. Aanmelding voor maandagavond 20.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De nieuwe regel is dat de partijen op de clubavond om uiterlijk 20.15 uur moeten beginnen, wat wil zeggen dat de klokken om 20.15 uur aangezet gaan worden!

 

Uitslagen externe competitie (12 maart 2023)

Op zaterdag 11 maart speelden de drie HSC-teams weer in de externe competitie. Dit keer een overwinning en twee gelijkspelen. HSC 1 won in Boxtel met maar liefst 1½ - 6½ van het ongeveer gelijk ingeschatte Dubbelschaak '97. HSC 2 profiteerde voor de tweede keer op rij niet van de halve misstap van koploper De Combinatie 2 en speelde wederom gelijk, dit keer in Eindhoven tegen hun derde team. HSC 3 haalde het eerste officiële gelijkspel van het seizoen en deed dat in een thuiswedstrijd tegen het Tilburgse Stukkenjagers 6. De overzichten zijn bijgewerkt en de verslagen van HSC 1 en HSC 2 zijn geplaatst. Op het verslag van HSC 3 wordt nog gewacht.

 

Uitslagen (12 maart 2023)

Op dinsdag 7 maart werden zeven partijen in de lentecompetitie gespeeld. Kijk even naar de uitslagen in groep A, groep B en groep C en naar de tussenstanden in groep A, groep B en groep C. Ook werd er een partij gespeeld in saldocompetitie, kijk even naar de uitslag en naar de tussenstand.

 

Lentecompetitie (4 maart 2023)

Op dinsdag 7 maart is er weer een ronde in de lentecompetitie. Via de mail zal de indeling in groep A, groep B en groep C bekend gemaakt worden. Leden die niet ingedeeld zijn, of niet-leden die eens een of twee partijen willen spelen voor de saldocompetitie, zijn van harte welkom. Aanmelding voor maandagavond 20.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De nieuwe regel is dat de partijen op de clubavond om uiterlijk 20.15 uur moeten beginnen, wat wil zeggen dat de klokken om 20.15 uur aangezet gaan worden!

 

Uitslagen (2 maart 2023)

Op dinsdag 28 februari werden acht partijen in de lentecompetitie gespeeld. Kijk even naar de uitslagen in groep A, groep B en groep C en naar de tussenstanden in groep A, groep B en groep C.

 

Noteboomtoernooi in Leiden (2 maart 2023)

Van vrijdag 24 tot en met zondag 26 februari namen drie HSC'ers deel aan het Daniël Noteboomtoernooi in Leiden. Alledrie kwamen ze uit in groep B (de groep tot 2000), maar wisten zich niet onder de prijswinnaars te scharen. Gachatur Kazarjan werd met 4 uit 6 gedeeld 13e (17e op weerstandspunten). Johan Wuijts en Pim Blijlevens eindigden met 3½ uit 6 op de gedeelde 24e plaats (respectievelijk 30e en 39e op weerstand). Meer informatie op de toernooisite.

 

Lentecompetitie (27 februari 2023)

Op dinsdag 28 februari is er weer een ronde in de lentecompetitie. Via de mail zal de indeling in groep A, groep B en groep C bekend gemaakt worden. Leden die niet ingedeeld zijn, of niet-leden die eens een of twee partijen willen spelen voor de saldocompetitie, zijn van harte welkom. Aanmelding voor maandagavond 20.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De nieuwe regel is dat de partijen op de clubavond om uiterlijk 20.15 uur moeten beginnen, wat wil zeggen dat de klokken om 20.15 uur aangezet gaan worden!

 

Geen clubavond (18 februari 2023)

Op dinsdag 21 februari is er geen clubavond wegens Carnaval.

 

Uitslagen (18 februari 2023)

Op dinsdag 14 februari werden tien partijen in de lentecompetitie gespeeld. Kijk even naar de uitslagen in groep A, groep B en groep C en naar de tussenstanden in groep A, groep B en groep C.

 

Lentecompetitie (12 februari 2023)

Op dinsdag 14 februari is er weer een ronde in de lentecompetitie. Via de mail zal de indeling in groep A, groep B en groep C bekend gemaakt worden. Leden die niet ingedeeld zijn, of niet-leden die eens een of twee partijen willen spelen voor de saldocompetitie, zijn van harte welkom. Aanmelding voor maandagavond 20.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De nieuwe regel is dat de partijen op de clubavond om uiterlijk 20.15 uur moeten beginnen, wat wil zeggen dat de klokken om 20.15 uur aangezet gaan worden!

 

Uitslagen externe competitie (12 februari 2023)

Op zaterdag 11 februari speelden de drie HSC-teams allemaal thuis en er werd een keer gewonnen, gelijkgespeeld en verloren. HSC 1 was duidelijk te sterk voor het Soerendonkse Gardé, 6 - 2, waardoor de ongedeelde tweede plaats in handen is gekomen. HSC 2 profiteerde niet van de halve misstap van koploper De Combinatie 2 en kwam ook niet verder dan een gelijkspel, tegen de reserves van het Boxtelse Dubbelschaak '97. HSC 3 kwam helaas net weer wat tekort tegen EGS 2 uit Goirle, met 3½ - 4½ ging deze wedstrijd verloren. De verslagen van HSC 1 en HSC 2 zijn al geplaatst, het verslag van HSC 3 is nog niet ontvangen.

 

Uitslagen (12 februari 2023)

Op dinsdag 7 februari werden acht partijen in de lentecompetitie gespeeld. Kijk even naar de uitslagen in groep A, groep B en groep C en naar de tussenstanden in groep A, groep B en groep C. Ook werd er een partij gespeeld in de eerste ronde van de interne bekercompetitie. John van Rooij versloeg Wesley Prijs en gaat door naar de kwartfinale.

 

Uitslagen (1 februari 2023)

Op dinsdag 31 januari werden zeven partijen in de lentecompetitie gespeeld. Kijk even naar de uitslagen in groep A, groep B en groep C en naar de tussenstanden in groep A, groep B en groep C. Ook werden er twee partijen gespeeld in saldocompetitie, kijk even naar de uitslagen en naar de tussenstand.

 

Lentecompetitie (30 januari 2023)

Op dinsdag 31 januari is er weer een ronde in de lentecompetitie. Via de mail zal de indeling in groep A, groep B en groep C bekend gemaakt worden. Leden die niet ingedeeld zijn, of niet-leden die eens een of twee partijen willen spelen voor de saldocompetitie, zijn van harte welkom. Aanmelding voor maandagavond 20.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De nieuwe regel is dat de partijen op de clubavond om uiterlijk 20.15 uur moeten beginnen, wat wil zeggen dat de klokken om 20.15 uur aangezet gaan worden!

 

HSC/De Legibus Open (30 januari 2023)

Op zaterdag 24 en zondag 25 juni wordt in ons eigen clublokaal Snookertown het HSC De Legibus Open gehouden. Dit negenrondig rapidtoernooi kon wegens COVID-19 een aantal jaren niet worden georganiseerd, maar nu kan het weer. Inschrijven is mogelijk vanaf heden.

 

Diverse toernooien in januari (30 januari 2023)

In januari zijn er diverse toernooien geweest waaraan HSC'ers hebben deelgenomen. Op zaterdag 7 januari was het te doen in Roermond, Johan Wuijts werd vierde met 4 uit 7 in groep A en Pim Blijlevens werd naar de tweede plaats verwezen in groep B met 5½ uit 7, ofschoon hij exact dezelfde uitslagen had als winnaar Jimmy Geboers; het correct uitrekenen van de SB-punten behoeft blijkbaar enige verbetering in Roermond. Op zaterdag 14 januari was het weer in Limburg te doen, nu in Horst, Pim Blijlevens (groep A, 3 uit 7), Retze Faber (groep B, 1 uit 7) en Johan Wuijts (groep C, 3 uit 7) vielen buiten de prijzen. Oud-lid Jean-Paul Fransen slaagde er wél in een prijsje te pakken (groep C, 3½ uit 7, derde). Daarna was het al weer tijd voor Wijk aan Zee, in de weekend vierkampen (13-15 januari) twee clubgenoten, Hugo Faber (groep 2C, ½ uit 3) en Gachatur Kazarjan (groep 4N, 1½ uit 3), in de dagvierkampen (16-18 januari) drie clubgenoten plus een oud-lid, Maarten Smit (groep 2A, 1 uit 3), Johan Wuijts (groep 3F, 2 uit 3), Danniël van Boxtel (groep 4L, ½ uit 3) en Rob Bakels (groep 7G, 2 uit 3). Na afloop van dit laatste toernooi kwam Sebastiaan Smits nog even langs.

Op zaterdag 28 januari was er een rapidtoernooi in Venlo, toernooitijger Johan Wuijts werd dit keer vijfde in groep A, terwijl oud-lid Jean-Paul Fransen weer van zich liet horen door groep B overtuigend te winnen met 6½ uit 7. Het laatste toernooi van januari was in Schijndel op zondag 29 januari, het voormalige Kafmolentoernooi. Ruben Venis was eens van de partij en werd met 5½ uit 7 tweede, net voor Johan Wuijts, die dezelfde score behaalde. Jean-Paul Fransen heeft de smaak te pakken, hij behaalde nu 4½ uit 7.

 

Uitslagen (28 januari 2023)

Op dinsdag 24 januari werden de eerste partijen in de lentecompetitie gespeeld. Kijk even naar de uitslagen in groep A, groep B en groep C en naar de tussenstanden in groep A, groep B en groep C. Ook werden er een partij gespeeld in saldocompetitie, kijk even naar de uitslag en naar de tussenstand.

 

Lentecompetitie (22 januari 2023)

Op dinsdag 24 januari gaan we beginnen met de lentecompetitie. Via de mail zal de indeling in groep A, groep B en groep C bekend gemaakt worden. De complete indeling zal later pas online gezet worden. Leden die niet ingedeeld zijn, of niet-leden die eens een of twee partijen willen spelen voor de saldocompetitie, zijn van harte welkom. Aanmelding voor maandagavond 20.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De nieuwe regel is dat de partijen op de clubavond om uiterlijk 20.15 uur moeten beginnen, wat wil zeggen dat de klokken om 20.15 uur aangezet gaan worden!

 

Uitslag avondcompetitie (22 januari 2023)

Op dinsdag 17 januari speelde HSC A thuis tegen Veldhoven en won met 3 - 1. Het verslag van deze wedstrijd is ontvangen, het eerste verslag van dit seizoen!

 

Uitslagen (20 januari 2023)

Op dinsdag 10 en 17 januari werden alle resterende partijen in de herfstcompetitie gespeeld, inclusief de (pre)barrages. Kijk even naar de uitslagen in groep 1 en groep 2 en naar de eindstanden in groep 1 en groep 2, maar ook naar de uitslagen van de barrages. Ook werden er zes partijen partijen gespeeld in saldocompetitie, eerlijk verdeeld over de twee dinsdagen. Kijk even naar de uitslagen en naar de tussenstand.

 

Uitslagen (7 januari 2023)

Op dinsdag 3 januari werden twee partijen in de herfstcompetitie gespeeld. Kijk even naar de uitslagen in groep 1 en groep 2 en naar de tussenstanden in groep 1 en groep 2. Ook werden er drie partijen gespeeld in saldocompetitie, kijk even naar de uitslagen en naar de tussenstand. Ook werd er een partij gespeeld in de interne bekercompetitie. Gerard van de Kerkhof en Marcel Pelgrom speelden remise, waarna laatstgenoemde afzag van een barragepartij. Gerard is dus door naar de volgende ronde.

 

Uitslagen (31 december 2022)

Op dinsdag 27 december werden twee partijen in de herfstcompetitie gespeeld. Kijk even naar de uitslagen in groep 1 en naar de tussenstanden in groep 1 en groep 2. Ook werden er vijf partijen gespeeld in saldocompetitie, kijk even naar de uitslagen en naar de tussenstand.

 

Uitslag gongtoernooi (21 december 2022)

Op dinsdag 20 december werd er eindelijk weer eens een gongtoernooi gehouden. Er waren 15 deelnemers en voor iedereen lag een prijsje klaar. Hugo Faber was met 4½ uit 5 de ongedeelde winnaar, zoals uit de uitslag blijkt.

 

Gongtoernooi (18 december 2022)

Op dinsdag 20 december wordt er na een afwezigheid van 3 jaar (wegens COVID-19) weer eens een traditioneel gongtoernooi gehouden. Iedereen die zin heeft kan meedoen, en voor elke deelnemer zal er een leuk prijsje beschikbaar zijn. We beginnen om 20.15 uur en we hopen op een grote opkomst!

 

Uitslagen (18 december 2022)

Op zaterdag 17 december speelden de drie HSC-teams allemaal uit en er werden dit keer twee overwinningen en een nederlaag behaald. HSC 1 versloeg in het zuiden van Limburg hekkensluiter De Juiste Z met maar liefst 1 - 7. HSC 2 was ook succesvol in Limburg, in Venlo werd Blerick 3 met 3 - 5 opzij gezet. HSC 3 mocht in Brabant blijven en was minder succesvol, SVO Oisterwijk 2 was met 4½ - 2½ te sterk. De verslagen van HSC 1 en HSC 2 zijn al geplaatst, het verslag van HSC 3 is nog niet ontvangen.

 

Externe competitie (15 december 2022)

Op zaterdag 17 december is de laatste ronde in de externe competitie van dit kalenderjaar. Alle HSC-teams spelen uit. HSC 1 gaat naar het uiterste zuiden van Limburg, in Noorbeek mag aangetreden worden tegen De Juiste Z, een team dat tot nu toe alle wedstrijden verloor. Ook HSC 2 speelt in Limburg én tegen een hekkensluiter. Tegen Blerick 3 dient gewonnen te worden om de kansen op promotie levend te houden. HSC 3 mag in Oisterwijk proberen de eerste zege van het seizoen binnen te halen tegen middenmoter SVO 2.

 

Uitslagen (15 december 2022)

Op dinsdag 13 december werden zes partijen in de herfstcompetitie gespeeld. Kijk even naar de uitslagen in groep 1 en groep 2 en naar de tussenstanden in groep 1 en groep 2. Ook werd er een partij gespeeld in de interne bekercompetitie. Paul Sanders won met zwart van Menno van Dongen.

 

Herfstcompetitie (12 december 2022)

Op dinsdag 13 december is er weer een ronde in de herfstcompetitie. Via de mail zal de indeling in groep 1 en groep 2 bekend gemaakt worden. Leden die niet ingedeeld zijn, of niet-leden die eens een of twee partijen willen spelen voor de saldocompetitie, zijn van harte welkom. Aanmelding voor maandagavond 20.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De nieuwe regel is dat de partijen op de clubavond om uiterlijk 20.15 uur moeten beginnen, wat wil zeggen dat de klokken om 20.15 uur aangezet gaan worden!

 

Gachatur Kazarjan wint Witte Kersttoernooi in Boxmeer (12 december 2022)

Op zaterdag 10 december werd voor de 25e keer het gezellige Witte Kersttoernooi in Boxmeer gehouden. Dit keer waren er vijf HSC'ers present, alsmede drie ex-HSC'ers. Zoals gebruikelijk werd er eerst een voorronde van zeven ronden gespeeld, waarna er een indeling in finalegroepen kwam. Gachatur Kazarjan won de hoogste groep met de mooie score van 5 uit 6 en was daarmee de op een na jongste toernooiwinnaar ooit! Hugo Faber werd ongedeeld derde in de tweede finalegroep met 4 uit 6. In finalegroep C werd Paul van Asseldonk tweede met 4½ uit 6, een puntje minder had oud-lid Danniël van Boxtel die daarmee derde werd. Pim Blijlevens won finalegroep D met 5½ uit 6. In dezelfde groep waren Rob Bakels (2½ uit 6, vierde) en oud-lid Jan Vossen (1 uit 6, zevende) minder succesvol. Tot slot haalde oud-lid Millo Labriaire in finalegroep F een verdienstelijke tweede plaats met 4½ uit 6. Het verslag staat hier en de uitslag hier.

 

Uitslagen (7 december 2022)

Op dinsdag 6 december werden acht partijen in de herfstcompetitie gespeeld. Kijk even naar de uitslagen in groep 1 en groep 2 en naar de tussenstanden in groep 1 en groep 2.

 

Uitslag avondcompetitie (7 december 2022)

Op maandag 5 december speelde HSC A in Tilburg tegen De Drie Torens B en won met 1½ - 2½. Het verslag van deze wedstrijd is nog niet binnen.

 

Herfstcompetitie (3 december 2022)

Op dinsdag 6 december is er weer een ronde in de herfstcompetitie. Via de mail zal de indeling in groep 1 en groep 2 bekend gemaakt worden. Leden die niet ingedeeld zijn, of niet-leden die eens een of twee partijen willen spelen voor de saldocompetitie, zijn van harte welkom. Aanmelding voor maandagavond 20.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De nieuwe regel is dat de partijen op de clubavond om uiterlijk 20.15 uur moeten beginnen, wat wil zeggen dat de klokken om 20.15 uur aangezet gaan worden!

 

Avondcompetitie (3 december 2022)

Op maandag 5 december speelt HSC A in de vierde ronde van de avondcompetitie een uitwedstrijd in Tilburg tegen De Drie Torens B.

 

Uitslagen (3 december 2022)

Op dinsdag 29 november werden er vijf partijen gespeeld in de interne bekercompetitie. Wesley Prijs won in de voorronde van Arjan Heijligers, de overige vier uitslagen zijn in het schema te zien. Ook werden er nog twee partijen in de herfstcompetitie gespeeld, beide in groep 1. Kijk even naar de nieuwe tussenstand. Ook werd er nog een partij gespeeld in de saldocompetitie, kijk even naar de uitslag en naar de tussenstand.

 

Interne bekercompetitie (27 november 2022)

Op dinsdag 29 november wordt de eerste ronde van de interne bekercompetitie gespeeld. Leden die niet ingedeeld zijn, of niet-leden die eens een of twee partijen willen spelen voor de saldocompetitie, zijn van harte welkom. Aanmelding voor maandagavond 20.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De nieuwe regel is dat de partijen op de clubavond om uiterlijk 20.15 uur moeten beginnen, wat wil zeggen dat de klokken om 20.15 uur aangezet gaan worden!

 

Uitslagen (27 november 2022)

Op zaterdag 26 november speelden de drie HSC-teams allemaal een thuiswedstrijd. Een overwinning en twee nederlagen waren het resultaat. HSC 1 ging opnieuw kopje onder, Maastricht was met 3 - 5 te sterk, ondanks het feit dat ze maar met zeven man waren opgekomen. HSC 2 trok de stand in de massakamp echter gelijk door het tweede team van Maastricht met dezelfde cijfers te kloppen. HSC 3 was niet opgewassen tegen de koploper De Oude Toren uit Berkel-Enschot, 2 - 6, en wacht nog op eerste matchpunten. De verslagen van HSC 1 en HSC 2 zijn al geplaatst, het verslag van HSC 3 is nog niet ontvangen.

 

Externe competitie (24 november 2022)

Op zaterdag 26 november wordt het een drukke boel in ons clublokaal Snookertown als we in de externe competitie met drie teams gaan spelen. Zowel HSC 1 als HSC 2 krijgen een team van Maastricht te bestrijden. HSC 3 neemt het op tegen De Oude Toren uit Berkel-Enschot. De wedstrijden beginnen om 13.00 uur.

 

Uitslagen (24 november 2022)

Op dinsdag 22 november werden er acht partijen in de herfstcompetitie gespeeld. Kijk even naar de uitslagen in groep 1 en groep 2 en naar de tussenstanden in groep 1 en groep 2.

 

Herfstcompetitie (21 november 2022)

Op dinsdag 22 november is er weer een ronde in de herfstcompetitie. Via de mail zal de indeling in groep 1 en groep 2 bekend gemaakt worden. Leden die niet ingedeeld zijn, of niet-leden die eens een of twee partijen willen spelen voor de saldocompetitie, zijn van harte welkom. Aanmelding voor maandagavond 20.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De nieuwe regel is dat de partijen op de clubavond om uiterlijk 20.15 uur moeten beginnen, wat wil zeggen dat de klokken om 20.15 uur aangezet gaan worden!

 

Uitslagen (17 november 2022)

Op dinsdag 15 november werden er negen partijen in de herfstcompetitie gespeeld. Kijk even naar de uitslagen in groep 1 en groep 2 en naar de tussenstanden in groep 1 en groep 2.

 

Uitslag avondcompetitie (17 november 2022)

Op maandag 14 november speelde HSC A in Breda tegen De Baronie B en won met 1 - 3. Het verslag van deze wedstrijd is nog niet binnen.

 

Herfstcompetitie (13 november 2022)

Op dinsdag 15 november is er weer een ronde in de herfstcompetitie. Via de mail zal de indeling in groep 1 en groep 2 bekend gemaakt worden. Leden die niet ingedeeld zijn, of niet-leden die eens een of twee partijen willen spelen voor de saldocompetitie, zijn van harte welkom. Aanmelding voor maandagavond 20.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De nieuwe regel is dat de partijen op de clubavond om uiterlijk 20.15 uur moeten beginnen, wat wil zeggen dat de klokken om 20.15 uur aangezet gaan worden!

 

Avondcompetitie (13 november 2022)

Op maandag 14 november speelt HSC A in de derde ronde van de avondcompetitie een uitwedstrijd in Breda tegen De Baronie B.

 

Uitslagen (13 november 2022)

Op dinsdag 8 november werden er acht partijen in de herfstcompetitie gespeeld. Kijk even naar de uitslagen in groep 1 en groep 2 en naar de tussenstanden in groep 1 en groep 2.

 

Herfstcompetitie (6 november 2022)

Op dinsdag 8 november is er weer een ronde in de herfstcompetitie. Via de mail zal de indeling in groep 1 en groep 2 bekend gemaakt worden. Leden die niet ingedeeld zijn, of niet-leden die eens een of twee partijen willen spelen voor de saldocompetitie, zijn van harte welkom. Aanmelding voor maandagavond 20.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De nieuwe regel is dat de partijen op de clubavond om uiterlijk 20.15 uur moeten beginnen, wat wil zeggen dat de klokken om 20.15 uur aangezet gaan worden!

 

Uitslagen (6 november 2022)

Op zaterdag 5 oktober speelden de drie HSC-teams uitwedstrijden in de externe competitie. Helaas keerden de teams zonder een enkel matchpunt terug in Helmond. HSC 1 ging in Stein behoorlijk hard onderuit tegen Zuid-Limburg 2, 6½ - 1½. Het verzwakte HSC 2 verloor in Asten met 5½ - 2½ van De Combinatie 2. De kleinste nederlaag kwam op naam van HSC 3 die in Dongen ondanks een man meer situatie met 4½ - 3½ verloor van DSC 2. De verslagen van HSC 1 en HSC 2 zijn geplaatst, op het verslag van HSC 3 wordt nog gewacht.

 

Externe competitie (2 november 2022)

Op zaterdag 5 november is er weer een ronde in de externe competitie. Alle teams van HSC gaan op reis. HSC 1 mag als enige team naar Limburg om aan te treden tegen medekoploper Zuid-Limburg 2, een heuse topper dus! HSC 2 speelt in de buurt, in Asten is De Combinatie 2 de gastheer. HSC 3 gaat naar het westen van Brabant om uit te komen tegen het Dongense DSC 2.

 

Uitslagen (2 november 2022)

Op dinsdag 1 november werden er acht partijen in de herfstcompetitie gespeeld. Kijk even naar de uitslagen in groep 1 en groep 2 en naar de tussenstanden in groep 1 en groep 2.

 

Herfstcompetitie (31 oktober 2022)

Op dinsdag 1 november is er weer een ronde in de herfstcompetitie. Via de mail zal de indeling in groep 1 en groep 2 bekend gemaakt worden. Leden die niet ingedeeld zijn, of niet-leden die eens een of twee partijen willen spelen voor de saldocompetitie, zijn van harte welkom. Aanmelding voor maandagavond 20.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De nieuwe regel is dat de partijen op de clubavond om uiterlijk 20.15 uur moeten beginnen, wat wil zeggen dat de klokken om 20.15 uur aangezet gaan worden!

 

Pim Blijlevens wint Kiste Trui toernooi in Mook (31 oktober 2022)

Op zaterdag 29 oktober speelden twee HSC'ers mee in het Kiste Trui rapidtoernooi in Mook. Pim Blijlevens slaagde er in het felbegeerde bronzen beeldje van Kiste Trui voor de eerste keer te winnen. Met een fantastische score van 10 uit 11 hield hij de concurrentie op ruime afstand. Hugo Faber finishte op 8 uit 11 en werd gedeeld achtste (tiende op weerstandspunten). Kijk even naar de uitslag.

 

Uitslagen (31 oktober 2022)

Op dinsdag 25 oktober werden er tien partijen in de herfstcompetitie gespeeld. Kijk even naar de uitslagen in groep 1 en groep 2 en naar de tussenstanden in groep 1 en groep 2.

 

Herfstcompetitie (23 oktober 2022)

Op dinsdag 25 oktober is er weer een ronde in de herfstcompetitie. Via de mail zal de indeling in groep 1 en groep 2 bekend gemaakt worden. Leden die niet ingedeeld zijn, of niet-leden die eens een of twee partijen willen spelen voor de saldocompetitie, zijn van harte welkom. Aanmelding voor maandagavond 20.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De nieuwe regel is dat de partijen op de clubavond om uiterlijk 20.15 uur moeten beginnen, wat wil zeggen dat de klokken om 20.15 uur aangezet gaan worden!

 

Uitslagen (23 oktober 2022)

Op dinsdag 18 oktober werden er ook nog vier partijen in de herfstcompetitie gespeeld. Kijk even naar de uitslagen in groep 1 en groep 2 en naar de tussenstanden in groep 1 en groep 2.

 

Uitslag avondcompetitie (23 oktober 2022)

Op dinsdag 18 oktober speelde HSC A de eerste thuiswedstrijd in de avondcompetitie tegen het Weertse Checkmate. Helaas werd er ondanks een man-meer-situatie met 1½ - 2½ verloren. Het verslag van deze wedstrijd is nog niet binnen.

 

Herfstcompetitie (16 oktober 2022)

Op dinsdag 18 oktober is er weer een ronde in de herfstcompetitie. Via de mail zal de indeling in groep 1 en groep 2 bekend gemaakt worden. Leden die niet ingedeeld zijn, of niet-leden die eens een of twee partijen willen spelen voor de saldocompetitie, zijn van harte welkom. Aanmelding voor maandagavond 20.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De nieuwe regel is dat de partijen op de clubavond om uiterlijk 20.15 uur moeten beginnen, wat wil zeggen dat de klokken om 20.15 uur aangezet gaan worden!

 

Uitslagen (14 oktober 2022)

Op dinsdag 11 oktober zijn er acht partijen in de herfstcompetitie gespeeld. Kijk even naar de uitslagen in groep 1 en groep 2 en naar de tussenstanden in groep 1 en groep 2. Ook werd de eerste partij in de saldocompetitie gespeeld. Kijk even naar de uitslag en naar de tussenstand.

 

Herfstcompetitie (9 oktober 2022)

Op dinsdag 11 oktober is er weer een ronde in de herfstcompetitie. Via de mail zal de indeling in groep 1 en groep 2 bekend gemaakt worden. Leden die niet ingedeeld zijn, of niet-leden die eens een of twee partijen willen spelen voor de saldocompetitie, zijn van harte welkom. Aanmelding voor maandagavond 20.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De nieuwe regel is dat de partijen op de clubavond om uiterlijk 20.15 uur moeten beginnen, wat wil zeggen dat de klokken om 20.15 uur aangezet gaan worden!

 

Uitslagen (9 oktober 2022)

Op zaterdag 8 oktober speelden de drie HSC-teams de eerste massale thuiswedstrijd van het seizoen. Er werden twee overwinningen geboekt en een gelijkspel, geen slecht resultaat. HSC 1 klopte Zuid-Limburg 3 met 5 - 3 en is na dit resultaat medekoploper. HSC 2 won met dezelfde cijfers van Kempen Combinatie 3 en is de competite daarmee uitstekend begonnen. HSC 3 slaagde er ondanks een man minder situatie in gelijk te spelen tegen De Raadsheer 2 uit Zundert. De verslagen van HSC 1 en HSC 2 zijn geplaatst, het verslag van HSC 3 is nog niet ontvangen.

 

Externe competitie (6 oktober 2022)

Op zaterdag 8 oktober is ons clublokaal Snookertown overvol als de eerste massale thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen gespeeld gaat worden. HSC 1, dat zo mooi in de eerste ronde wist te winnen, ontvangt Zuid-Limburg 3, een mede koploper. HSC 2 begint de competitie tegen Kempen Combinatie 3 uit Veldhoven/Valkenswaard/Steensel en HSC 3, dit seizoen weer aan als achttal, krijgt De Raadsheer 2 uit Zundert op bezoek. De wedstrijden beginnen om 13.00 uur.

 

Uitslagen (6 oktober 2022)

Op dinsdag 4 oktober zijn er acht partijen in de herfstcompetitie gespeeld. Kijk even naar de uitslagen in groep 1 en groep 2 en naar de tussenstanden in groep 1 en groep 2.

 

Open Limburgs kampioenschap snelschaken (6 oktober 2022)

Op zaterdag 2 oktober speelden twee HSC'ers mee in het Open Limburgs kampioenschap snelschaken in Stein. Na de voorronde werd Pim Blijlevens in de sterke hoogste finalegroep ingedeeld. Zijn score daar is onbekend. Johan Wuijts, die in finalegroep 2 werd ingedeeld, won die groep en ging met een aardige geldprijs naar huis. Via de site van de LiSB is alleen een eindstand na de voorronde te achterhalen.

 

Herfstcompetitie (2 oktober 2022)

Op dinsdag 4 oktober is er weer een ronde in de herfstcompetitie. Via de mail zal de indeling in groep 1 en groep 2 bekend gemaakt worden. Leden die niet ingedeeld zijn, of niet-leden die eens een of twee partijen willen spelen voor de saldocompetitie, zijn van harte welkom. Aanmelding voor maandagavond 20.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De nieuwe regel is dat de partijen op de clubavond om uiterlijk 20.15 uur moeten beginnen, wat wil zeggen dat de klokken om 20.15 uur aangezet gaan worden!

 

Uitslag avondcompetitie (2 oktober 2022)

Op vrijdag 30 september speelde HSC A de eerste wedstrijd in de avondcompetitie. In Den Bosch was HMC B de tegenstander en er werd een ruime ½ - 3½ overwinning binnengehaald. Het verslag van deze wedstrijd is nog niet binnen.

 

Uitslagen (29 september 2022)

Op dinsdag 27 september zijn acht partijen in de herfstcompetitie gespeeld. Kijk even naar de uitslagen in groep 1 en groep 2 en naar de tussenstanden in groep 1 en groep 2.

 

Herfstcompetitie (26 september 2022)

Op dinsdag 27 september is er weer een ronde in de herfstcompetitie. Via de mail is de indeling in groep 1 en groep 2 bekend gemaakt. Leden die niet ingedeeld zijn, of niet-leden die eens een of twee partijen willen spelen voor de saldocompetitie, zijn van harte welkom. Aanmelding voor maandagavond 20.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De nieuwe regel is dat de partijen op de clubavond om uiterlijk 20.15 uur moeten beginnen, wat wil zeggen dat de klokken om 20.15 uur aangezet gaan worden!

 

Uitslagen (21 september 2022)

Op dinsdag 20 september zijn de eerste partijen van de herfstcompetitie gespeeld. Kijk even naar de uitslagen in groep 1 en groep 2 en naar de tussenstanden in groep 1 en groep 2.

 

Herfstcompetitie (18 september 2022)

Op dinsdag 20 september gaan we beginnen met de herfstcompetitie. Er wordt komend seizoen in twee groepen gespeeld, een van 11 personen en een van voorlopig 10 personen. Kijk even naar het programma in groep 1 en groep 2. Leden die niet ingedeeld zijn, of niet-leden die eens een of twee partijen willen spelen voor de saldocompetitie, zijn van harte welkom. Aanmelding voor maandagavond 20.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De nieuwe regel is dat de partijen op de clubavond om uiterlijk 20.15 uur moeten beginnen, wat wil zeggen dat de klokken om 20.15 uur aangezet gaan worden!

 

Externe competitie (18 september 2022)

Op zaterdag 17 september werd er door HSC 1 alweer begonnen met de externe competitie. HSC 2 en HSC 3 spelen hun eerste wedstrijd in oktober. Ons vaandelteam trad aan in Tilburg tegen het op papier ongeveer even sterke De Drie Torens. Er werd een mooie 3 - 5 overwinning binnengesleept! Het verslag is reeds ontvangen.

 

Schaak-Off toernooi (18 september 2022)

Dinsdag 13 september werd een ronde van het Schaak-Off toernooi gespeeld in ons clublokaal. Er waren in totaal 15 deelnemers, waardoor er drie vierkampen en een driekamp konden worden gehouden. De winnaars van de groepen waren Paul van Asseldonk, Gachatur Kazarjan, Nico Vissers en Jos Pieters. We hopen dat de twee deelnemende niet-leden nog eens een keertje komen kijken op onze clubavond!

 

Schaak-Off toernooi (11 september 2022)

Er zijn nog voldoende plaatsen over voor het Schaak-Off toernooi, dat dinsdag 13 september wordt gehouden in ons clublokaal Snookertown. Hieronder nog even de nadere informatie:
Hoe jij kunt deelnemen? Via sport.nl/schaakoff. Kies 'toon clubs' en vervolgens H.S.C. en vul het inschrijfformulier in. Na je inschrijving ontvang je een ontvangstbevestiging per mail en wordt jouw deelname kenbaar gemaakt bij H.S.C. Voorafgaand aan de speelavond, ontvang je nog een mail met alle informatie die jij nodig hebt.
Start: Dinsdag 13 september 20:00 uur. Waar: Snookertown, Hoofdstraat 136 in Helmond.
Algemene informatie: Dit Schaak-Off toernooi is een landelijk schaaktoernooi voor alle schaakliefhebbers, bestaande uit lokale voorrondes bij deelnemende schaakclubs in jouw omgeving. Winnaars van deze voorrondes kwalificeren zich voor de regionale wedstrijden, waarbij tegen andere schakers uit de provincie gestreden wordt om een ticket in de landelijke eindfinale! De regiofinales vinden plaats tussen 5 en 27 november met de landelijke finale op 3 december!
Voor wie is de Schaak-off? Voor wie niet!? Voor zowel leden als niet-leden, voor schakers met ervaring maar zeker ook voor schakers die nog niet of nauwelijks geschaakt hebben. Van jong tot oud, beginner tot gevorderd, gratis en voor iedereen!
Speeltempo: 20 minuten per persoon per partij plus 5 seconden increment (circa 50 minuten per ronde) Speelschema, speeltijd 2½ a 3 uur: 1e ronde, circa 50 minuten eventueel gevolgd door 10 minuten pauze. 2e ronde, circa 50 minuten eventueel gevolgd door 10 minuten pauze. 3e ronde, circa 50 minuten eventueel gevolgd door 10 minuten pauze. Daarna volgen nog eventuele barrages.

 

Spectaculairste partij van het seizoen (9 september 2022)

Op de Algemene Ledenvergadering is een prijs uitgedeeld aan de HSC'er die naar de mening van een vakbekwame jury de spectaculairste partij van het seizoen heeft gespeeld. Winnaar werd Bart Dekker met deze partij. Ook in het komende seizoen mogen er mooie interne- of externe partijen worden ingezonden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Goirles Weekend Kampioenschap (9 september 2022)

Vanaf vrijdag 2 tot en met zondag 4 september speelden twee HSC'ers mee in het Goirles Weekend Kampioenschap, een weekendtoernooi over zes ronden. Pim Blijlevens en Johan Wuijts finishten op de gedeelde 28e plaats met 2½ uit 6. Kijk even naar de eindstand.

 

Schaak-Off toernooi (5 september 2022)

Onze schaakclub doet dit jaar voor het eerst mee aan het Schaak-Off toernooi, georganiseerd door de KNSB.
Hoe jij kunt deelnemen? Via sport.nl/schaakoff. Kies 'toon clubs' en vervolgens H.S.C. en vul het inschrijfformulier in. Na je inschrijving ontvang je een ontvangstbevestiging per mail en wordt jouw deelname kenbaar gemaakt bij H.S.C. Voorafgaand aan de speelavond, ontvang je nog een mail met alle informatie die jij nodig hebt.
Start: Dinsdag 13 september 20:00 uur. Waar: Snookertown, Hoofdstraat 136 in Helmond.
Algemene informatie: Dit Schaak-Off toernooi is een landelijk schaaktoernooi voor alle schaakliefhebbers, bestaande uit lokale voorrondes bij deelnemende schaakclubs in jouw omgeving. Winnaars van deze voorrondes kwalificeren zich voor de regionale wedstrijden, waarbij tegen andere schakers uit de provincie gestreden wordt om een ticket in de landelijke eindfinale! De regiofinales vinden plaats tussen 5 en 27 november met de landelijke finale op 3 december!
Voor wie is de Schaak-off? Voor wie niet!? Voor zowel leden als niet-leden, voor schakers met ervaring maar zeker ook voor schakers die nog niet of nauwelijks geschaakt hebben. Van jong tot oud, beginner tot gevorderd, gratis en voor iedereen!
Speeltempo: 20 minuten per persoon per partij plus 5 seconden increment (circa 50 minuten per ronde) Speelschema, speeltijd 2½ a 3 uur: 1e ronde, circa 50 minuten eventueel gevolgd door 10 minuten pauze. 2e ronde, circa 50 minuten eventueel gevolgd door 10 minuten pauze. 3e ronde, circa 50 minuten eventueel gevolgd door 10 minuten pauze. Daarna volgen nog eventuele barrages.
Het zou leuk zijn als er veel mensen mee gaan spelen!

 

Algemene Ledenvergadering (4 september 2022)

Op dinsdag 6 september staat de Algemene Ledenvergadering op het programma. Aanvang is 20.00 uur.

 

Johan wint negende en laatste ronde zomercompetitie (4 september 2022)

Op dinsdag 30 augustus werd de negende en laatste ronde van de zomercompetitie een prooi voor Johan Wuijts, zoals uit de uitslag blijkt. Hij is daarmee ook verzekerd van de overwinning in de eindstand van het grand-prixklassement.

 

Zomercompetitie (28 augustus 2022)

Op dinsdag 30 augustus wordt de negende en laatste ronde van de zomercompetitie gehouden. We starten rond 20.15 uur, vooraf aanmelden is niet nodig en ook niet-leden zijn van harte welkom.

 

Gerard wint achtste ronde zomercompetitie (28 augustus 2022)

Op dinsdag 23 augustus werd de achtste ronde van de zomercompetitie bezocht door 12 mensen. Gerard van de Kerkhof was dit keer overtuigend de beste met 10 uit 11, zoals uit de uitslag blijkt. Johan Wuijts verstevigde zijn leiderschap in de tussenstand van het grand-prixklassement.

 

Zomercompetitie (22 augustus 2022)

Op dinsdag 23 augustus wordt de achtste ronde van de zomercompetitie gehouden. We starten rond 20.15 uur, vooraf aanmelden is niet nodig en ook niet-leden zijn van harte welkom.

 

Pim wint zevende ronde zomercompetitie (17 augustus 2022)

Op dinsdag 16 augustus werd de zevende ronde van de zomercompetitie gewonnen door Pim Blijlevens. Hij bleef Johan Wuijts op SB-punten voor, zoals uit de uitslag blijkt. Johan krijgt als troostprijs de leiderspositie in de tussenstand van het grand-prixklassement.

 

Zomercompetitie (15 augustus 2022)

Op dinsdag 16 augustus wordt de zevende ronde van de zomercompetitie gehouden. We starten rond 20.15 uur, vooraf aanmelden is niet nodig en ook niet-leden zijn van harte welkom.

 

Johan wint zesde ronde zomercompetitie (15 augustus 2022)

Op dinsdag 9 augustus waren er opnieuw slechts twee deelnemers in de zesde ronde van de zomercompetitie. Dit keer werd volstaan met een tweekamp over drie partijen. Johan Wuijts versloeg Adam Czuba met 3 - 0, zoals uit de uitslag blijkt. Gachatur Kazarjan blijft nog wel leider in de tussenstand van het grand-prixklassement.

 

Zomercompetitie (7 augustus 2022)

Op dinsdag 9 augustus wordt de zesde ronde van de zomercompetitie gehouden. We starten rond 20.15 uur, vooraf aanmelden is niet nodig en ook niet-leden zijn van harte welkom.

 

Gachatur wint vijfde ronde zomercompetitie (7 augustus 2022)

Op dinsdag 2 augustus waren er maar twee deelnemers in de vijfde ronde van de zomercompetitie. Er werd besloten een tweekamp te spelen over tien partijen. Gachatur Kazarjan won van Johan Wuijts met 5½ - 4½, zoals uit de uitslag blijkt. Gachatur heeft daarmee zijn koppositie in de tussenstand van het grand-prixklassement verstevigd.

 

Zomercompetitie (31 juli 2022)

Op dinsdag 2 augustus wordt de vijfde ronde van de zomercompetitie gehouden. We starten rond 20.15 uur, vooraf aanmelden is niet nodig en ook niet-leden zijn van harte welkom.

 

KNSB-ratinglijst (31 juli 2022)

Aangezien er tegenwoordig maandelijks een nieuwe ratinglijst van de KNSB verschijnt, wordt er geen aparte melding meer van gemaakt op dit nieuwsoverzicht. Dit keer een uitzondering, omdat alle uitslagen van de avondcompetitie van het afgelopen seizoen nu dan tóch bijgewerkt zijn! Kijk even naar het overzicht van de HSC-leden.

 

Johan wint ook vierde ronde zomercompetitie (31 juli 2022)

Op dinsdag 26 juli werd de vierde ronde van de zomercompetitie opnieuw gewonnen door Johan Wuijts, zoals uit de uitslag blijkt. Gachatur Kazarjan pakte de tweede plaats en behoudt daarmee de leiding in de tussenstand van het grand-prixklassement.

 

Zomercompetitie (24 juli 2022)

Op dinsdag 26 juli wordt de vierde ronde van de zomercompetitie gehouden. We starten rond 20.15 uur, vooraf aanmelden is niet nodig en ook niet-leden zijn van harte welkom.

 

Johan wint derde ronde zomercompetitie (21 juli 2022)

Op dinsdag 19 juli werd de derde ronde van de zomercompetitie door het warme weer door slechts vier deelnemers bezocht. Er werd twaalf ronden gespeeld, iedereen vier keer tegen elkaar. Johan Wuijts was de beste, zoals uit de uitslag blijkt, maar Gachatur Kazarjan is nog altijd de leider in de tussenstand van het grand-prixklassement.

 

Zomercompetitie (18 juli 2022)

Op dinsdag 19 juli wordt de derde ronde van de zomercompetitie gehouden. We starten rond 20.15 uur, vooraf aanmelden is niet nodig en ook niet-leden zijn van harte welkom.

 

Pim wint tweede ronde zomercompetitie (13 juli 2022)

Op dinsdag 12 juli werd de tweede ronde van de zomercompetitie door negen deelnemers bezocht. Pim Blijlevens won in de slotronde van favoriet Gachatur Kazarjan en kwam daarmee als winnaar uit de bus, zoals blijkt uit de uitslag. Gachatur is nog wel leider in de tussenstand van het grand-prixklassement.

 

Zomercompetitie (10 juli 2022)

Op dinsdag 12 juli wordt de tweede ronde van de zomercompetitie gehouden. We starten rond 20.15 uur, vooraf aanmelden is niet nodig en ook niet-leden zijn van harte welkom.

 

Gachatur wint eerste ronde zomercompetitie (7 juli 2022)

Op dinsdag 7 juli werd de eerste ronde van de zomercompetitie gespeeld met meteen al tien deelnemers! Gachatur Kazarjan deelde aan het einde van de avond de eerste plaats met Paul van Asseldonk, beiden met de fraaie score van 8 uit 9, zoals uit de uitslag blijkt. Gachatur bleek echter een kwart SB-punt meer te hebben en is daarmee de eerste leider in de tussenstand van het grand-prixklassement.

 

Uitslagen (7 juli 2022)

Op dinsdag 5 juli werd de allerlaatste reguliere partij in groep C van de lentecompetitie gespeeld. Daarnaast speelden Dick Suurland en Wesley Prijs een barrage om het kampioenschap in deze groep (Millo Labriaire had zich hiervoor teruggetrokken). Dick won net als in de competitie tweemaal en is dus kampioen! Kijk nog even naar de eindstanden in groep Agroep B en groep C en ook naar de eindstand in de saldocompetitie.

 

Lentecompetitie en zomercompetitie (3 juli 2022)

Op dinsdag 5 juli worden de laatste partijen in de lentecompetitie gespeeld, allen in groep C, waar nog één partij gespeeld moet worden, alsmede de barrage die gaat bepalen wie de kampioen in deze groep zal zijn. Daarnaast wordt begonnen met de zomercompetitie; de komende negen dinsdagen zal er gesnelschaakt worden. Aanvang is altijd rond 20.15 uur en ook niet-leden zijn van harte welkom. Elk van deze negen avonden zijn er grand-prix punten te verdienen en eind augustus zal er een winnaar zijn.

 

NBSB-snelschaakkampioenschap voor clubteams (3 juli 2022)

Op zaterdag 2 juli werd het snelschaakkampioenschap voor clubteams weer gehouden in Veldhoven. HSC speelde ook mee met een team en kwam na 11 ronden op de achtste plaats uit in de eindrankschikking. Dat betekende een derde plaats in de categorie B, hetgeen nog een bescheiden geldprijsje opleverde. Kijk even naar de eindstand en de persoonlijke scores.

 

Uitslagen (2 juli 2022)

Op dinsdag 28 juni werden nog twee partijen gespeeld in de lentecompetitie. Kijk even naar de uitslagen in groep A en groep C en naar de eind- en tussenstanden in groep Agroep B en groep C. De finale van de interne bekercompetitie werd ook gespeeld. Johan Wuijts trok met zwart aan het langste eind tegen Paul van Asseldonk en mag zich voor het eerst bekerkampioen noemen! Ook werden er nog drie partijen gespeeld in de saldocompetitie, hier de uitslagen en de tussenstand.

 

Lentecompetitie (26 juni 2022)

Op dinsdag 28 juni worden de laatste partijen in de lentecompetitie gespeeld. Tevens wordt de finale van de interne bekercompetitie gespeeld. Leden die niet ingedeeld zijn, of niet-leden die eens een of twee partijen willen spelen voor de saldocompetitie, zijn van harte welkom. Aanmelding voor maandagavond 20.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We starten rond 20.00 uur.

 

Uitslagen (23 juni 2022)

Op dinsdag 21 juni werden vier partijen gespeeld in de lentecompetitie. Kijk even naar de uitslagen in groep A, groep B en groep C en naar de tussen- of eindstanden in groep Agroep B en groep C. Ook werden er nog vier partijen gespeeld in de saldocompetitie, hier de uitslagen en de tussenstand.

 

Lentecompetitie (20 juni 2022)

Op dinsdag 21 juni wordt er weer een ronde in de lentecompetitie gespeeld. Kijk even naar het programma in groep A, groep B en groep C. Leden die niet ingedeeld zijn, of niet-leden die eens een of twee partijen willen spelen voor de saldocompetitie, zijn van harte welkom. Aanmelding voor maandagavond 20.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We starten rond 20.00 uur.

 

Uitslagen (16 juni 2022)

Op dinsdag 14 juni werden drie partijen gespeeld in de lentecompetitie. Kijk even naar de uitslagen in groep A, groep B en groep C en naar de tussenstanden in groep Agroep B en groep C. Rob Bakels won de barrage om het kampioenschap in groep B van Joost Rutten. Na een overwinning in de eerste partij verloor Rob de tweede, om daarna alsnog in de alles beslissende armageddonpartij toe te slaan!

 

Lentecompetitie (12 juni 2022)

Op dinsdag 14 juni wordt er weer een ronde in de lentecompetitie gespeeld. Kijk even naar het programma in groep A, groep B en groep C. Leden die niet ingedeeld zijn, of niet-leden die eens een of twee partijen willen spelen voor de saldocompetitie, zijn van harte welkom. Aanmelding voor maandagavond 20.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We starten rond 20.00 uur.

 

Uitslagen (12 juni 2022)

Op zaterdag 11 juni werden de laatste wedstrijden gespeeld van de externe competitie. Voor HSC kwamen nog twee teams in actie, in beide gevallen was Blerick de tegenstander. HSC 1 won overtuigend van Blerick 2 met 5½ - 2½ en is op de derde plaats geëindigd. Dat is na een moeizaam begin een prima eindklassering. HSC 2 moest twee basisspelers afstaan aan het vaandelteam en ging mede daardoor met 3½ - 4½ onderuit tegen Blerick 3. Ondanks deze nederlaag behield ons tweede de derde plaats in de eindstand. Het verslag van HSC 1 is binnen, op dat van HSC 2 wordt nog gewacht.

 

Externe competitie (9 juni 2022)

Op zaterdag 11 juni worden de laatste inhaalwedstrijden gespeeld in de externe competitie. Twee HSC-teams spelen thuis in ons clublokaal Snookertown, waar de wedstrijden al gaan starten om 12.00 uur. HSC 1 zou een slecht begin van het seizoen nog kunnen afsluiten met een tweede plaats in de eindrangschikking, mits er gewonnen wordt van Blerick 2 én een andere wedstrijd een gunstige uitslag kent. De Blerickers zullen echter kranig verzet bieden, want als er verloren wordt, dan is degradatie een feit. Ook HSC 2 speelt tegen Blerick, maar dan tegen het derde team. De opdracht is duidelijk: als onze mannen nog tweede willen worden, dan zal er met minimaal 7 - 1 gewonnen moeten worden... HSC 3 is al uitgespeeld.

 

Uitslagen (9 juni 2022)

Op dinsdag 7 juni werden zeven partijen gespeeld in de lentecompetitie. Kijk even naar de uitslagen in groep A, groep B en groep C en naar de tussenstanden in groep Agroep B en groep C. Ook werden er nog twee partijen gespeeld in de saldocompetitie, hier de uitslagen en de tussenstand.

 

Lentecompetitie (6 juni 2022)

Op dinsdag 7 juni wordt er weer een ronde in de lentecompetitie gespeeld. Kijk even naar het programma in groep A, groep B en groep C. Leden die niet ingedeeld zijn, of niet-leden die eens een of twee partijen willen spelen voor de saldocompetitie, zijn van harte welkom. Aanmelding bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We starten rond 20.00 uur.

 

BPB Limburg Open (6 juni 2022)

Vanaf vrijdag 3 tot en met maandag 6 juni werd in Maastricht het Limburg Open gehouden. Twee HSC'ers speelden dit Pinksterweekend mee en kwamen beiden uit in groep B van dit sterk bezette toernooi. Johan Wuijts eindigde met 4½ uit 7 op een gedeelde 13e plaats (19e op weerstandspunten) en had een prima TPR van 2035. Pim Blijlevens bleef wat achter, met een 50%-score eindigde hij op de gedeelde 47e plaats (74e op weerstandspunten) en een TPR van 1797. Meer informatie is te vinden op de toernooisite.

 

Uitslagen (1 juni 2022)

Op dinsdag 31 mei werden zes partijen gespeeld in de lentecompetitie. Kijk even naar de uitslagen in groep A, groep B en groep C en naar de tussenstanden in groep Agroep B en groep C. Bart Dekker is na zijn overwinning niet meer in te halen en is de nieuwe clubkampioen! De tweede halve finale van de interne bekercompetitie werd gespeeld; Johan Wuijts versloeg met wit Hans Nacinovic en mag het nu in de finale opnemen tegen Paul van Asseldonk. Ook werden er nog drie partijen gespeeld in de saldocompetitie, hier de uitslagen en de tussenstand.

 

Lentecompetitie (30 mei 2022)

Op dinsdag 31 mei wordt er weer een ronde in de lentecompetitie gespeeld. Kijk even naar het programma in groep A, groep B en groep C. Ook wordt de tweede halve finale van de interne bekercompetitie gespeeld. Leden die niet ingedeeld zijn, of niet-leden die eens een of twee partijen willen spelen voor de saldocompetitie, zijn van harte welkom. Aanmelding bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We starten rond 20.00 uur.

 

Uitslagen (26 mei 2022)

Op dinsdag 24 mei werden vijf partijen gespeeld in de lentecompetitie. Kijk even naar de uitslagen in groep A en groep B en naar de tussenstanden in groep Agroep B en groep C. Ook de eerste halve finale van de interne bekercompetitie werd gespeeld, Paul van Asseldonk plaatste zich voor de finale door met wit te winnen van Gachatur Kazarjan. Ten slotte werden er ook nog drie partijen gespeeld in de saldocompetitie, hier de uitslagen en de tussenstand.

 

Lentecompetitie (22 mei 2022)

Op dinsdag 24 mei wordt er weer een ronde in de lentecompetitie gespeeld. Kijk even naar het programma in groep A, groep B en groep C. Leden die niet ingedeeld zijn, of niet-leden die eens een of twee partijen willen spelen voor de saldocompetitie, zijn van harte welkom. Aanmelding voor maandagavond 20.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We starten rond 20.00 uur.

 

Uitslagen (21 mei 2022)

En ja! Op zaterdag 21 mei konden inderdaad drie overwinningen worden bijgeschreven voor de HSC-teams! HSC 1 is na de moeizame 4½ - 3½ tegen Stukkenjagers 3 definitief veilig, sterker nog: de tweede plaats lonkt zelfs nog! HSC 2 won overtuigend met 6 - 2 van Kempen Combinatie 2 en steeg naar de derde plaats. HSC 3 won uit in Uden met 1 - 3 van ODI 2 en is daarmee eveneens voorlopig derde. De verslagen van HSC 1 en HSC 2 zijn binnen, op dat van HSC 3 wordt nog gewacht.

 

Externe competitie (19 mei 2022)

Op zaterdag 21 mei worden er inhaalwedstrijden gespeeld in de externe competitie. Twee HSC-teams spelen thuis in ons clublokaal Snookertown, waar de wedstrijden al gaan starten om 12.00 uur, en een HSC-team speelt uit. Opvallend is dat de tegenstanders van alledrie onze teams op de laatste plaats staan, zou dit voor de eerste keer dit seizoen drie overwinningen gaan opleveren? Voor HSC 1 zou een overwinning op het Tilburgse Stukkenjagers 3 wel prettig zijn, dan zouden immers de degradatiezorgen definitief tot het verleden behoren. Ook HSC 2 zou een zege wel kunnen gebruiken, om wellicht nog als tweede te kunnen eindigen. Je weet maar nooit of er een extra promotieplaats te verdelen zal zijn aan het einde van het seizoen. Tegenstander Kempen Combinatie 3 zal dan wel medewerking moeten verlenen én de wedstrijd op 11 juni zal moeten worden gewonnen. HSC 3 speelt in Uden tegen ODI 2 en daar gaat de strijd om de laatste plaats. Alleen als de thuisploeg wint kunnen ze de rode lantaarn nog overdragen aan ons derde.

 

Uitslagen (19 mei 2022)

Op dinsdag 17 mei werden zes partijen gespeeld in de lentecompetitie. Kijk even naar de uitslagen in groep A, groep B en groep C en naar de tussenstanden in groep Agroep B en groep C. Ook werden er nog drie partijen gespeeld in de saldocompetitie, hier de uitslagen en de tussenstand.

 

Lentecompetitie (16 mei 2022)

Op dinsdag 17 mei wordt er weer een ronde in de lentecompetitie gespeeld. Kijk even naar het programma in groep A, groep B en groep C. Leden die niet ingedeeld zijn, of niet-leden die eens een of twee partijen willen spelen voor de saldocompetitie, zijn van harte welkom. Aanmelding voor maandagavond 20.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We starten rond 20.00 uur.

 

WLC-weekendtoernooi (16 mei 2022)

Vanaf vrijdag 13 mei tot en met zondag 15 mei werd voor de tweede keer dit seizoen het WLC-weekendtoernooi gehouden in Eindhoven, tevens het Brabants Kampioenschap. Dit keer gelukkig zonder coronarestricties, wat er voor zorgde dat het maximum aantal deelnemers van 100 al maanden geleden bereikt was. Namens HSC speelden vijf clubgenoten mee, vier in groep A en een in groep B. Hugo Faber was het beste op dreef en zag zichzelf met 3½ uit 6 op de gedeelde 15e plaats terecht komen. Johan Wuijts eindigde op de gedeelde 26e plaats met 3 uit 6 en dat was zowaar nog goed genoeg om een bescheiden ratingprijs in de wacht te slepen. Maarten Smit finishte enigszins teleurstellend op 2½ uit 6, een gedeelde 35e plaats. Voor Pim Blijlevens zal de teleurstelling nóg groter zijn, hij kwam niet verder dan 1½ uit 6, een gedeelde 54e plaats. In groep B eindigde Arjan Heijligers met ook 1½ uit 6 op de gedeelde 35e plaats. Meer informatie, waaronder vele partijen, is te vinden op de toernooisite.

 

Uitslag avondcompetitie (16 mei 2022)

Op vrijdag 13 mei speelde HSC A de inhaalwedstijd uit de vierde ronde van de avondcompetitie, tevens de laatste wedstrijd van het seizoen. Er werd knap gewonnen met 1½ - 2½ in Tilburg tegen KiNG C. Het verslag van deze wedstrijd is al te lezen.

 

Avondcompetitie (12 mei 2022)

Op vrijdag 13 mei speelt HSC A de laatste wedstrijd van het seizoen in de avondcompetitie. De inhaalwedstrijd uit ronde 4 vindt plaats in Tilburg tegen KiNG C. Erg veel eer valt er niet meer te behalen, ongeacht de einduitslag eindigt ons avondteam als zesde.

 

Uitslagen (11 mei 2022)

Op dinsdag 10 mei werden zes partijen gespeeld in de lentecompetitie. Kijk even naar de uitslagen in groep A, groep B en groep C en naar de tussenstanden in groep Agroep B en groep C. Ook werden er nog drie partijen gespeeld in de saldocompetitie, hier de uitslagen en de tussenstand.

 

Lentecompetitie (8 mei 2022)

Op dinsdag 10 mei wordt er weer een ronde in de lentecompetitie gespeeld. Kijk even naar het programma in groep A, groep B en groep C. Leden die niet ingedeeld zijn, of niet-leden die eens een of twee partijen willen spelen voor de saldocompetitie, zijn van harte welkom. Aanmelding voor maandagavond 20.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We starten rond 20.00 uur.

 

Ton van Moorsel toernooi Tilburg (8 mei 2022)

Twee HSC'ers speelden op zaterdag 7 mei mee in het Voorjaarstoernooi (later omgedoopt tot Ton van Moorsel toernooi) bij De Drie Torens in Tilburg. Johan Wuijts leverde een mooie prestatie om op de vierde plaats te eindigen met 4 uit 7. Dit leverde hem een bescheiden ratingprijs op. Pim Blijlevens finishte met 3½ uit 7 in een peloton op de gedeelde zesde plaats (zevende op weerstandspunten). Kijk even naar het verslag en de eindstanden.

 

Gemeentepenning voor Gachatur Kazarjan (8 mei 2022)

Het is de gemeente Helmond niet ontgaan dat Gachatur Kazarjan in september 2021 Nederlands Kampioen tot 12 jaar geworden is. Daarom is hij op 5 mei jongstleden onderscheiden met de gemeentepenning, uitgereikt door een overbekende Helmondse oud-voetballer. Kijk hier even naar het verslag van de uitreiking.

 

Uitslagen (4 mei 2022)

Op dinsdag 3 mei werden zeven partijen gespeeld in de lentecompetitie. Kijk even naar de uitslagen in groep A, groep B en groep C en naar de tussenstanden in groep Agroep B en groep C. Ook werden er nog twee partijen gespeeld in saldocompetitie, hier de uitslagen en de tussenstand.

 

Lentecompetitie (1 mei 2022)

Op dinsdag 3 mei wordt er weer een ronde in de lentecompetitie gespeeld. Kijk even naar het programma in groep A, groep B en groep C. Leden die niet ingedeeld zijn, of niet-leden die eens een of twee partijen willen spelen voor de saldocompetitie, zijn van harte welkom. Aanmelding voor maandagavond 20.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We starten rond 20.00 uur.

 

Uitslagen (30 april 2022)

Op dinsdag 26 april werden zes partijen gespeeld in de lentecompetitie. Kijk even naar de uitslagen in groep A, groep B en groep C en naar de tussenstanden in groep Agroep B en groep C. Ook werd er nog een partij gespeeld in saldocompetitie, hier de uitslag en de tussenstand.

 

Lentecompetitie (24 april 2022)

Op dinsdag 26 april wordt er weer een ronde in de lentecompetitie gespeeld. Kijk even naar het programma in groep A, groep B en groep C. Leden die niet ingedeeld zijn, of niet-leden die eens een of twee partijen willen spelen voor de saldocompetitie, zijn van harte welkom. Aanmelding voor maandagavond 20.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We starten rond 20.00 uur.

 

Uitslag (24 april 2022)

Op zaterdag 23 april werd er slechts door één HSC-team gespeeld in de externe competitie. Zoals eerder abusievelijk werd vermeld, speelde HSC 2 helemaal niet tegen Blerick 3, deze wedstrijd staat pas gepland voor zaterdag 11 juni. HSC 1 speelde wel en leverde andermaal een prima prestatie door het iets hoger ingeschatte Zuid-Limburg 4 met 4½ - 3½ te kloppen, waardoor de stijgende lijn in de stand is doorgezet, nu zesde! Het degradatiespook lijkt te zijn verdwenen, maar nog een overwinning in een van de laatste twee wedstrijden lijkt noodzakelijk om een langer verblijf in de derde klasse te garanderen. Het verslag van HSC 1 is binnen.

 

Externe competitie (21 april 2022)

Op zaterdag 23 april wordt er alweer een ronde gespeeld in de externe competitie. Twee HSC-teams spelen thuis in ons clublokaal Snookertown, waar de wedstrijden starten om 13.00 uur. Het nog altijd in degradatiegevaar verkerende HSC 1 hoopt opnieuw twee matchpunten te kunnen bijschrijven. Dat zal dan moeten gebeuren in de lastige wedstrijd tegen Zuid-Limburg 4, momenteel derde in de stand. HSC 2 speelt een inhaalwedstrijd uit de derde ronde tegen Blerick 3. Deze ontmoeting stond oorspronkelijk gepland op 27 november, maar werd op verzoek van de gasten tot nader order uitgesteld, met het oog op de destijds aangekondigde verzwaringen van de Corona-maatregelen. HSC 3 heeft nog maar één wedstrijd te spelen, maar dat gebeurt pas op 21 mei.

 

Uitslagen (20 april 2022)

Op dinsdag 19 april werden zeven partijen gespeeld in de lentecompetitie. Kijk even naar de uitslagen in groep A, groep B en groep C en naar de tussenstanden in groep Agroep B en groep C.

 

Lentecompetitie (18 april 2022)

Op dinsdag 19 april wordt er weer een ronde in de lentecompetitie gespeeld. Kijk even naar het programma in groep A, groep B en groep C. Leden die niet ingedeeld zijn, of niet-leden die eens een of twee partijen willen spelen voor de saldocompetitie, zijn van harte welkom. Aanmelding voor maandagavond 20.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We starten rond 20.00 uur.

 

Uitslag avondcompetitie (18 april 2022)

De inhaalwedstijd uit de derde ronde van de avondcompetitie werd niet op maandag 18 april gespeeld (zoals in de kalender stond), maar al op maandag 11 april. HSC A keerde met een gelijkspel terug uit het verre Breda waar Baronie B de tegenstander was. Het verslag ontbreekt vooralsnog.

 

Schaken overdag (14 april 2022)

Op vrijdag 15 april wordt er weer een mogelijkheid geboden een middagje te gaan schaken. In ons clublokaal Snookertown beginnen we om 15.00 uur en de partijen kunnen in principe tot 18.00 uur duren (met als maximale uitloop tot 19.00 uur). Leden en niet-leden die zin hebben mee te spelen kunnen zich melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Uitslagen (13 april 2022)

Op dinsdag 12 maart werden vier partijen gespeeld in de lentecompetitie. Kijk even naar de uitslagen in groep B en groep C en naar de tussenstanden in groep Agroep B en groep C. Daarnaast werd de kwartfinale van de interne bekercompetitie volledig gespeeld. In drie partijen moest een barrage uitsluitsel geven wie doorgaat naar de halve finale. De gelukkigen waren Gachatur Kazarjan, Paul van Asseldonk en Johan Wuijts. Hans Nacinovic had in de reguliere partij al gewonnen van John van Rooij.

 

Lentecompetitie (10 april 2022)

Op dinsdag 12 april wordt er weer een ronde in de lentecompetitie gespeeld. Kijk even naar het programma in groep A, groep B en groep C. In groep C heeft Hans Voogt zich teruggetrokken. Daardoor is het ook in deze competitie mogelijk een volledige competitie te spelen, net als in de andere groepen. Het programma is inmiddels aangepast. Leden die niet ingedeeld zijn, of niet-leden die eens een of twee partijen willen spelen voor de saldocompetitie, zijn van harte welkom. Aanmelding voor maandagavond 20.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We starten rond 20.00 uur.

 

Uitslagen (6 april 2022)

Op dinsdag 5 april werden drie partijen gespeeld in de lentecompetitie. Kijk even naar de uitslagen in groep A en groep B (in groep C werd niets gespeeld) en naar de tussenstanden in groep Agroep B en groep C.

 

Uitslag avondcompetitie (6 april 2022)

Op dinsdag 5 april speelde HSC A een thuiswedstrijd tegen HMC B uit Den Bosch. Voor de eerste keer dit seizoen werd er een overwinning behaald, en wel met 3 - 1. Het verslag van deze wedstrijd is nu al te lezen.

 

Lentecompetitie (3 april 2022)

Op dinsdag 5 april wordt er weer een ronde in de lentecompetitie gespeeld. Kijk even naar het programma in groep A, groep B en groep C. Leden die niet ingedeeld zijn, of niet-leden die eens een of twee partijen willen spelen voor de saldocompetitie, zijn van harte welkom. Aanmelding voor maandagavond 20.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We starten rond 20.00 uur.

 

Avondcompetitie (3 april 2022)

Op dinsdag 5 april speelt HSC A in de zevende ronde van de avondcompetitie thuis tegen het Bossche HMC B.

 

Uitslagen (3 april 2022)

Op zaterdag 2 april werden twee overwinningen geboekt en een nederlaag geslikt in de externe competitie. HSC 1 leverde in Boxtel een prima prestatie door het iets sterker geachte Dubbelschaak '97 te kloppen met 3½ - 4½. HSC 2 won met het minst mogelijke verschil in Asten van De Combinatie 2. HSC 3 slaagde er met slechts drie man niet in het Tilburgse KiNG 3 van een zege af te houden, 1 - 3. De verslagen van HSC 1 en HSC 2 zijn geplaatst, het verslag van HSC 3 is nog niet ontvangen.

 

Externe competitie (31 maart 2022)

Op zaterdag 2 april is de volgende ronde van de externe competitie. HSC 1 speelt uit tegen Dubbelschaak '97 in Boxtel en hoopt dat er tegen deze middenmoter wat mogelijk is. HSC 2 speelt wat dichter bij huis, in Asten is De Combinatie 2 de tegenstander. HSC 3 is het enige team dat in ons eigen clublokaal Snookertown mag aantreden en speelt tegen het viertal van KiNG 3 uit Tilburg.

 

Uitslagen (31 maart 2022)

Op dinsdag 29 maart werden vijf partijen gespeeld in de lentecompetitie. Kijk even naar de uitslagen in groep Agroep B en groep C en naar de tussenstanden in groep Agroep B en groep C. Ook werd er nog een partij gespeeld voor de interne bekercompetitie, Hans Nacinovic won met zwart van Menno van Dongen.

 

Lentecompetitie (27 maart 2022)

Op dinsdag 29 maart wordt er weer een ronde in de lentecompetitie gespeeld. Kijk even naar het programma in groep A, groep B en groep C. Leden die niet ingedeeld zijn, of niet-leden die eens een of twee partijen willen spelen voor de saldocompetitie, zijn van harte welkom. Aanmelding voor maandagavond 20.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We starten rond 20.00 uur.

 

Uitslagen (26 maart 2022)

Op dinsdag 22 maart werden zes partijen gespeeld in de lentecompetitie. Kijk even naar de uitslagen in groep A, groep B en groep C en naar de tussenstanden in groep A, groep B en groep C.

 

Lentecompetitie (20 maart 2022)

Op dinsdag 22 maart wordt er weer een ronde in de lentecompetitie gespeeld. Kijk even naar het programma in groep A, groep B en groep C. Leden die niet ingedeeld zijn, of niet-leden die eens een of twee partijen willen spelen voor de saldocompetitie, zijn van harte welkom. Aanmelding voor maandagavond 20.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We starten rond 20.00 uur.

 

Schaken overdag (17 maart 2022)

Op vrijdag 18 maart wordt er een poging gedaan het schaken overdag weer te gaan oppakken. In ons clublokaal Snookertown beginnen we om 15.00 uur en de partijen kunnen in principe tot 18.00 uur duren (met als maximale uitloop tot 19.00 uur). Leden en niet-leden die zin hebben mee te spelen kunnen zich melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Uitslagen (17 maart 2022)

Op dinsdag 15 maart werden vier partijen gespeeld in de lentecompetitie. Kijk even naar de uitslagen in groep A, groep B en groep C en naar de tussenstanden in groep A, groep B en groep C.

 

Uitslag avondcompetitie (17 maart 2022)

Op dinsdag 15 maart speelde HSC A in Eindhoven gelijk tegen WLC B, 2 - 2. Het verslag van deze wedstrijd is al te lezen.

 

Lentecompetitie (13 maart 2022)

Op dinsdag 15 maart wordt er weer een ronde in de lentecompetitie gespeeld. Kijk even naar het programma in groep A, groep B en groep C. Leden die niet ingedeeld zijn, of niet-leden die eens een of twee partijen willen spelen voor de saldocompetitie, zijn van harte welkom. Aanmelding voor maandagavond 20.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We starten rond 20.00 uur.

 

Avondcompetitie (13 maart 2022)

Op dinsdag 15 maart speelt HSC A in de zesde ronde van de avondcompetitie een uitwedstrijd in Eindhoven tegen WLC B.

 

Uitslagen (13 maart 2022)

Op zaterdag 12 maart speelden we weer een ronde in de externe competitie met als resultaat twee overwinningen en een nederlaag. HSC 1 boekte een broodnodige 5 - 3 overwinning in de thuiswedstrijd tegen Kempen Combinatie en heeft de laatste plaats op bordpunten overgedragen aan dit team. HSC 2 moest zijn meerdere erkennen in Vianen/DVP 2 met 3 - 5 en heeft zich nu genesteld in de middenmoot. HSC 3 won in Tilburg knap met 1½ - 2½ van De Drie Torens 3, een team dat volgens de ratinglijst veruit de favoriet was, en verlaat daarmee de laatste plaats. De verslagen van HSC 1 en HSC 2 zijn geplaatst, dat van HSC 3 is nog niet ontvangen.

 

Externe competitie (10 maart 2022)

Op zaterdag 12 maart is de volgende ronde van de externe competitie. Twee teams spelen een thuiswedstrijd in ons clublokaal Snookertown, waar de wedstrijden starten al om 12.00 uur. HSC 1 ontvangt de Kempen Combinatie, een combinatie van Veldhoven en Kemppion. Dit team bivakkeert in de onderste regionen van de tussenstand, wellicht is dit een uitgelezen mogelijheid voor ons vaandelteam om de laatste plaats te verlaten. HSC 2 is het andere thuisspelende team en treedt aan tegen Vianen DVP 2, momenteel koploper in de stand. Door te winnen kan ons tweede de kansen op promotie levend houden. HSC 3 mag als enige een uitwedstrijd spelen, het viertal reist af naar Tilburg waar De Drie Torens 3 de tegenstander is. Winst zou betekenen dat de rode lantaarn overgedragen wordt aan een ander team.

 

Uitslagen (9 maart 2022)

Op dinsdag 8 maart werden de eerste acht partijen gespeeld in de lentecompetitie. Kijk even naar de uitslagen in groep A, groep B en groep C. De tussenstanden in groep A, groep B en groep C zijn ook bijgewerkt.

 

Lentecompetitie (6 maart 2022)

Op dinsdag 8 maart gaan we beginnen met de lentecompetitie. We gaan als gebruikelijk spelen in drie groepen, groep A, groep B en groep C. Kijk even naar het programma in groep A, groep B en groep C. Leden die niet ingedeeld zijn, of niet-leden die eens een of twee partijen willen spelen voor de saldocompetitie, zijn van harte welkom. Aanmelding voor maandagavond 20.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We starten rond 20.00 uur.

 

Uitslagen (24 februari 2022)

Op dinsdag 22 februari werden de laatste wedstrijden gespeeld in de herfstcompetitie. Kijk even naar de uitslagen in groep 2 en ook naar de eindstanden in groep 1 en groep 2. Ook werd er nog een partij gespeeld in saldocompetitie, hier de uitslag en de tussenstand.

 

Uitslag avondcompetitie (24 februari 2022)

Op dinsdag 22 februari werd de avondcompetitie na maanden stilstand weer hervat. HSC A en het Goirlese EGS kwamen tot 2 - 2. Het verslag van deze wedstrijd is al te lezen.

 

Programma (21 februari 2022)

Op dinsdag 22 februari worden de laatste partijen gespeeld in de herfstcompetitie. Er wordt weer gespeeld met het 'normale' tempo van 1 uur voor 35 zetten en 10 minuten extra tijd, met een toevoeging van 30 seconden per zet. De indeling voor groep 2 is per mail aan iedereen doorgestuurd. Leden die niet ingedeeld zijn, of niet-leden die eens een of twee partijen willen spelen voor de saldocompetitie, zijn van harte welkom. Aanmelding voor maandagavond 20.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ook wordt vanavond een doorstart gemaakt in de avondcompetitie. HSC A ontvangt EGS uit Goirle. We starten rond 20.00 uur.

 

Uitslagen (21 februari 2022)

Wegens omstandigheden konden de uitslagen van de clubavonden op dinsdag 8 en 15 februari nog niet eerder verwerkt worden. Alle uitslagen en standen in de herfstcompetitie alsmede de saldocompetitie zijn nu weer up-to-date.

 

Herfstcompetitie (6 februari 2022)

Op dinsdag 8 februari worden er weer partijen gespeeld in de herfstcompetitie. Nog steeds wordt er vanwege sluiting om 22.00 uur met een afwijkend speeltempo gespeeld: 45 minuten voor 40 zetten gevolgd door 5 minuten voor de rest van de partij. De indeling voor groep 1 en groep 2 is per mail aan iedereen doorgestuurd. Leden die niet ingedeeld zijn, of niet-leden die eens een of twee partijen willen spelen voor de saldocompetitie, zijn van harte welkom. Aanmelding voor maandagavond 20.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We starten rond 20.00 uur. De QR-code wordt bij de ingang gecheckt.

 

Uitslagen (6 februari 2022)

Op zaterdag 5 februari mochten we weer een ronde in de externe competitie spelen. Dat ging nog niet heel erg goed, de lockdown heeft er blijkbaar voor gezorgd dat we nog niet echt scherp zijn. Zowel HSC 1 als HSC 2 gingen in Den Bosch onderuit tegen een team van HMC. Ons eerste is door de 5½ - 2½ nederlaag in acute degradatieproblemen gekomen. Gelukkig zijn er nog vier ronden over om dit af te wenden. Ons tweede verloor met 4½ - 3½ en is de ongeslagen status kwijt. Enig lichtpuntje in de malaise was HSC 3 die thuis het eerste matchpuntje greep in de wedstrijd tegen het Eindhovense WLC 3. De verslagen van HSC 1, HSC 2 en HSC 3 zijn geplaatst.

 

Externe competitie (3 februari 2022)

Op zaterdag 5 februari wordt er dan eindelijk verder gegaan met de externe competitie. HSC 1, dat gezien de stand de matchpunten hard nodig heeft, krijgt al meteen een zware dobber. In Den Bosch wacht het tweede team van HMC, trotse koploper in deze klasse. HSC 2, dat na twee wedstrijden even zo vaak won, mag in dezelfde zaal aantreden. Tegenstander HMC 3 is nog niet tot winst gekomen deze competitie. HSC 3 speelt dit keer een échte thuiswedstrijd en hoopt tegen WLC 3 uit Eindhoven de eerste seizoenszege binnen te kunnen slepen.

 

Uitslagen (2 februari 2022)

Op dinsdag 1 februari werd de herfstcompetitie hervat. Er werden in totaal zeven partijen gespeeld, drie in groep 1 en vier in groep 2 en die leidden tot de nieuwe tussenstanden in groep 1 en groep 2.

 

Herfstcompetitie (30 januari 2022)

Op dinsdag 1 februari gaan we weer verder met de herfstcompetitie nu de versoepelingen dit mogelijk maken. Aangezien er om 22.00 uur gestopt moet worden, wordt er met een afwijkend speeltempo gespeeld: 45 minuten voor 40 zetten gevolgd door 5 minuten voor de rest van de partij. De indeling voor groep 1 en groep 2 is per mail aan iedereen doorgestuurd. Ook wordt er nog een partij uit de eerste ronde van de interne bekercompetitie ingehaald. Leden die niet ingedeeld zijn, of niet-leden die eens een of twee partijen willen spelen voor de saldocompetitie, zijn van harte welkom. Aanmelding voor maandagavond 20.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We starten rond 20.00 uur. De QR-code wordt bij de ingang gecheckt.

 

Online snelschaaktoernooi (23 januari 2022)

Op dinsdagavond 25 januari vanaf 20.00 uur is er weer een online snelschaaktoernooi. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven op de teampagina van HSC op de site lichess.org. Het tempo is 5 minuten per persoon per partij met een toevoeging van 5 seconden per zet. Er zullen 7 ronden worden gespeeld.

 

Online snelschaaktoernooi (17 januari 2022)

Op dinsdagavond 18 januari vanaf 20.00 uur is er weer een online snelschaaktoernooi. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven op de teampagina van HSC op de site lichess.org. Het tempo is 5 minuten per persoon per partij met een toevoeging van 5 seconden per zet. Er zullen 7 ronden worden gespeeld.

 

Online snelschaaktoernooi (10 januari 2022)

Op dinsdagavond 11 januari vanaf 20.00 uur is er weer een online snelschaaktoernooi. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven op de teampagina van HSC op de site lichess.org. Het tempo is 5 minuten per persoon per partij met een toevoeging van 5 seconden per zet. Er zullen 7 ronden worden gespeeld.

 

Online snelschaaktoernooi (2 januari 2022)

Op dinsdagavond 4 januari vanaf 20.00 uur is er weer een online snelschaaktoernooi. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven op de teampagina van HSC op de site lichess.org. Het tempo is 5 minuten per persoon per partij met een toevoeging van 5 seconden per zet. Er zullen 7 ronden worden gespeeld.

 

Online snelschaaktoernooi (19 december 2021)

Op dinsdagavond 21 december vanaf 20.00 uur is er weer een online snelschaaktoernooi. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven op de teampagina van HSC op de site lichess.org. Het tempo is 5 minuten per persoon per partij met een toevoeging van 5 seconden per zet. Er zullen 7 ronden worden gespeeld.

 

Online snelschaaktoernooi (13 december 2021)

Op dinsdagavond 14 december vanaf 20.00 uur is er weer een online snelschaaktoernooi. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven op de teampagina van HSC op de site lichess.org. Het tempo is 5 minuten per persoon per partij met een toevoeging van 5 seconden per zet. Er zullen 7 ronden worden gespeeld.

 

Online snelschaaktoernooi (6 december 2021)

Op dinsdagavond 7 december vanaf 20.00 uur is er weer een online snelschaaktoernooi. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven op de teampagina van HSC op de site lichess.org. Het tempo is 5 minuten per persoon per partij met een toevoeging van 5 seconden per zet. Er zullen 7 ronden worden gespeeld.

 

Online snelschaaktoernooi (28 november 2021)

Op dinsdagavond 30 november vanaf 20.00 uur is er weer een online snelschaaktoernooi. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven op de teampagina van HSC op de site lichess.org. Het tempo is 5 minuten per persoon per partij met een toevoeging van 5 seconden per zet. Er zullen 7 ronden worden gespeeld.

 

Externe competitie (28 november 2021)

Op zaterdag 27 november zou de volgende ronde van de externe competitie worden gespeeld. Echter, de maatregelen aangaande het Coronavirus die een dag later zouden ingaan (onder andere sluiting horeca om 17.00 uur), wierpen hun schaduw vooruit. De KNSB stelde namelijk dat teams die niet wilden spelen een dag vóórdat de maatregelen zouden ingaan hiervoor niet bestraft zouden gaan worden. Blerick maakte gebruik van deze regeling, waardoor zowel HSC 1 als HSC 2 geen wedstrijd konden spelen (ze moesten namelijk tegen respectievelijk Blerick 2 en Blerick 3). Gelukkig kon HSC 3 wél aan de bak, in Helmond werd de uitwedstrijd tegen Son en Breugel met 2½ - 1½ verloren. Zie voor verdere bijzonderheden het verslag.

 

Online snelschaaktoernooi (21 november 2021)

Op dinsdagavond 23 november vanaf 20.00 uur is er weer een online snelschaaktoernooi. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven op de teampagina van HSC op de site lichess.org. Het tempo is 5 minuten per persoon per partij met een toevoeging van 5 seconden per zet. Er zullen 7 ronden worden gespeeld.

 

Online snelschaaktoernooi (15 november 2021)

Vanwege de sluiting van de horeca na 20.00 uur de komende drie weken gaan we maar weer even online schaken. Geïnteresseerden kunnen op dinsdagavond 16 november vanaf 20.00 uur meedoen aan het eerste online snelschaaktoernooi van dit seizoen. Leden hebben inmiddels een mail ontvangen waarin onder andere staat dat we spelen op de site lichess.org en dat er op de teampagina van HSC ingeschreven kan worden. Het tempo is 5 minuten per partij met een toevoeging van 5 seconden per zet. Er zullen 7 ronden worden gespeeld.

 

Uitslag (11 november 2021)

Op dinsdag 9 november werd een snelschaaktoernooitje gehouden nabij het cafégedeelte in ons clublokaal. De winst ging naar Johan Wuijts, zoals uit de uitslag blijkt.

 

Clubavond (8 november 2021)

Op dinsdag 9 november is de zaal waarin we spelen niet beschikbaar, maar in het cafégedeelte zal er worden gesnelschaakt door belangstellenden. We starten rond 20.00 uur. Let op! Vanwege de aangescherpte maatregelen door de regering zal bij binnenkomst in ons clublokaal Snookertown worden gevraagd naar een geldig Coronatoegangsbewijs. Ook legitimatie is hierbij verplicht.

 

Uitslagen (7 november 2021)

Op zaterdag 6 november werden in de externe competitie een overwinning en een nederlaag behaald. Beide HSC-teams speelden in Eindhoven. HSC 1 dolf verrassend met 5½ - 2½ het onderspit tegen het op papier veel zwakkere Eindhoven 2. HSC 2 was wél op dreef en versloeg Eindhoven 4 met 6½ - 1½ en is door dit resultaat de trotse koploper in klasse 5H. HSC 3 was deze ronde vrij. De verslagen van HSC 1 en HSC 2 zijn al binnen.

 

Externe competitie (4 november 2021)

Op zaterdag 6 november is alweer de volgende ronde in de externe competitie. Zowel HSC 1 als HSC 2 spelen in Eindhoven; het vaandelteam ontmoet Eindhoven 2, die met twee nederlagen rode lantaarndrager is. Ons tweede team speelt tegen Eindhoven 4, die ook nog op nul matchpunten staat. HSC 3 is deze keer vrij.

 

Uitslagen (3 november 2021)

Op dinsdag 2 november werden zes partijen gespeeld in de herfstcompetitie. Kijk even naar de uitslagen in groep 1 en groep 2 en naar de tussenstanden in groep 1 en groep 2. Ook werden er twee partijen gespeeld voor de saldocompetitie, hier de uitslagen en de tussenstand.

 

Herfstcompetitie (31 oktober 2021)

Op dinsdag 2 november wordt de volgende ronde van de herfstcompetitie gespeeld. Kijk even naar het programma in groep 1 en groep 2. Leden die niet ingedeeld zijn, of niet-leden die eens een of twee partijen willen spelen voor de saldocompetitie, zijn van harte welkom. Aanmelding voor maandagavond 20.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We starten rond 20.00 uur.

 

Uitslagen (28 oktober 2021)

Op dinsdag 26 oktober werd de eerste ronde van de interne bekercompetitie gespeeld. De uitslagen blijken uit het schema. Er werd ook nog een partij ingehaald in groep 2 van de herfstcompetitie, de stand is bijgewerkt. Tot slot werden er twee partijen gespeeld in de saldocompetitie, hier de uitslagen en de tussenstand.

 

Interne bekercompetitie (24 oktober 2021)

Op dinsdag 26 oktober wordt een flink aantal partijen uit de eerste ronde van de interne bekercompetitie gespeeld. Daarnaast wordt nog een enkele partij ingehaald in de herfstcompetitie. Leden die niet ingedeeld zijn, of niet-leden die eens een of twee partijen willen spelen voor de saldocompetitie, zijn van harte welkom. Aanmelding voor maandagavond 20.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We starten rond 20.00 uur.

 

Eindstand Europees Kampioenschap tot 12 jaar (24 oktober 2021)

Vanaf vrijdag 15 tot en met donderdag 21 oktober speelde Gachatur Kazarjan mee in Europees Kampioenschap tot 12 jaar. Na 9 ronden kwam hij uit op 4 punten en werd daarmee gedeeld 61e (65e op weerstandspunten). Zie hier de eindstand.

 

Uitslagen (20 oktober 2021)

Op dinsdag 19 oktober werd een partij ingehaald in groep 2 van de herfstcompetitie, de stand is bijgewerkt. Ook werd een partij uit de eerste ronde van de bekercompetitie gespeeld. Deze partij, tussen Marcel Pelgrom en Hugo Faber, eindigde in remise, waarna Marcel afzag van zijn recht op een barragepartij. Tot slot werden er drie partijen gespeeld in de saldocompetitie, hier de uitslagen en de tussenstand.

 

Uitslag avondcompetitie (20 oktober 2021)

Op dinsdag 19 oktober speelde HSC A in de eerste thuiswedstrijd tegen De Drie Torens B uit Tilburg. Er werd helaas met 1½ - 2½ verloren. Het verslag van deze wedstrijd is geplaatst.

 

Herfstcompetitie (17 oktober 2021)

Op dinsdag 19 oktober worden wat partijen ingehaald in de herfstcompetitie. Leden die niet ingedeeld zijn, of niet-leden die eens een of twee partijen willen spelen voor de saldocompetitie, zijn van harte welkom. Aanmelding voor maandagavond 20.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We starten rond 20.00 uur.

 

Avondcompetitie (17 oktober 2021)

Op dinsdag 19 oktober is alweer de tweede ronde van de avondcompetitie. HSC A speelt thuis tegen De Drie Torens B uit Tilburg.

 

WLC-weekendtoernooi (17 oktober 2021)

Vanaf vrijdag 15 oktober tot en met zondag 17 oktober werd het WLC-weekendtoernooi gehouden in Eindhoven. Namens HSC vier deelnemers, drie in groep A en een in groep B. Hugo Faber en Johan Wuijts eindigden op een gedeelde 13e plaats met 3½ uit 6. Hugo had wat meer weerstandspunten en werd op basis daarvan 18e, Johan 22e. Pim Blijlevens eindigde op een gedeelde 24e plaats (34e op weerstand) met 3 uit 6. In groep B kwam Arjan Heijligers uit op ½ uit 6, dit betekende een gedeelde 38e plaats (39e op weerstand). Meer informatie op de toernooisite.

 

Gachatur Kazarjan speelt mee in het Europees Kampioenschap tot 12 jaar (17 oktober 2021)

Vanaf vrijdag 15 tot en met donderdag 21 oktober speelt Gachatur Kazarjan mee in Europees Kampioenschap tot 12 jaar. Hij speelt zijn partijen via het platform Tornelo, dat houdt in dat hij online speelt, maar wel met een scheidsrechter in de buurt die ervoor zorgt dat sjoemelen niet kan gebeuren. Dat geldt uiteraard ook voor zijn tegenstanders. Hij is te volgen via deze link.

 

Oud-HSC'er wint Nobelprijs! (15 oktober 2021)

Deze week is bekend geworden dat oud-lid Guido Imbens de Nobelprijs voor Economie gewonnen heeft! Kijk hier voor het nieuwsbericht.

 

Uitslagen (13 oktober 2021)

Op dinsdag 12 oktober werden acht partijen gespeeld in de herfstcompetitie. Kijk even naar de uitslagen in groep 1 en groep 2 en naar de tussenstanden in groep 1 en groep 2.

 

Verslag! (13 oktober 2021)

Het verslag van HSC 2 - Zuid-Limburg 5, gespeeld op zaterdag 9 oktober, is binnen! Het verslag van HSC 3 nog niet...

 

Herfstcompetitie (11 oktober 2021)

Op dinsdag 12 oktober wordt de vierde ronde van de herfstcompetitie gespeeld. Kijk even naar het programma in groep 1 en groep 2. Leden die niet ingedeeld zijn, of niet-leden die eens een of twee partijen willen spelen voor de saldocompetitie, zijn van harte welkom. Aanmelding voor maandagavond 20.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We starten rond 20.00 uur.

 

Uitslagen (10 oktober 2021)

Op zaterdag 9 oktober speelden we een ronde in de externe competitie en er werd een overwinning, een gelijkspel en een nederlaag behaald. HSC 1 leek tegenstander De Drie Torens uit Tilburg nét te kunnen verslaan, maar op het eind ging het nog mis, 4 - 4. HSC 2 kon wel nipt aan de goede kant van de score komen, Zuid-Limburg 5 werd met 4½ - 3½ verslagen. HSC 3 speelde in Boxtel en moest een 3 - 1 nederlaag slikken tegen Dubbelschaak 3. Het verslag van HSC 1 is al geplaatst, op de verslagen van HSC 2 en HSC 3 wordt nog gewacht.

 

Externe competitie (7 oktober 2021)

Op zaterdag 9 oktober spelen drie HSC-teams in de externe competitie, twee thuis en een uit. Voor HSC 1 is het al de tweede ronde, hopelijk lukt het tegen De Drie Torens uit Tilburg de eerste matchpunten in de wacht te slepen. HSC 2 ontvangt in de eerste ronde in KNSB klasse 5H Zuid-Limburg 5. HSC 3 mag in de eerste ronde van de zaterdagcompetitie van de NBSB (klasse 1B) naar Boxtel om aan te treden tegen Dubbelschaak 3.

 

Uitslagen (6 oktober 2021)

Op dinsdag 5 oktober werden vijf partijen gespeeld in de herfstcompetitie. Kijk even naar de uitslagen in groep 1 en groep 2 en naar de tussenstanden in groep 1 en groep 2. Ook werden er twee partijen gespeeld voor de saldocompetitie, hier de uitslagen en de tussenstand.

 

Herfstcompetitie (3 oktober 2021)

Op dinsdag 5 oktober wordt de derde ronde van de herfstcompetitie gespeeld in groep 2. In groep 1 worden wat partijen ingehaald. Leden die niet ingedeeld zijn, of niet-leden die eens een of twee partijen willen spelen voor de saldocompetitie, zijn van harte welkom. Aanmelding voor maandagavond 20.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We starten rond 20.00 uur.

 

Uitslag (2 oktober 2021)

Op vrijdagavond 1 oktober was HSC A met 3½ - ½ duidelijk de mindere van het Dongense DSC in de eerste ronde van de avondcompetitie. Het verslag van deze wedstrijd is al geplaatst.

 

Loting interne bekercompetitie (30 september 2021)

De loting voor de interne bekercompetitie is vandaag verricht. Kijk even naar het schema voor dit jaar. De eerste ronde zal gespeeld worden op dinsdag 26 oktober.

 

Avondcompetitie (30 september 2021)

Op vrijdag 1 oktober begint de avondcompetitie voor HSC A. In Dongen spelen we tegen DSC A.

 

Uitslagen (29 september 2021)

Op dinsdag 28 september werden vijf partijen gespeeld in de herfstcompetitie. Kijk even naar de uitslagen in groep 1 en groep 2 en naar de tussenstanden in groep 1 en groep 2. Ook werden er twee partijen gespeeld voor de saldocompetitie, hier de uitslagen en de tussenstand.

 

Gachatur Kazarjan Nederlands kampioen! (27 september 2021)

Op zaterdag 25 en zondag 26 september werd in Best het Nederlands Kampioenschap voor D-jeugd (tot 12 jaar) gehouden. Gachatur Kazarjan werd Nederlands Kampioen met een prachtige score van 8½ uit 9 en mag nu meedoen aan het Europees Kampioenschap! Van harte gefeliciteerd! Meer informatie op de toernooisite.

 

Herfstcompetitie (26 september 2021)

Op dinsdag 28 september wordt de derde ronde van de herfstcompetitie gespeeld. Kijk even naar het programma in groep 1 en groep 2. Leden die niet ingedeeld zijn, of niet-leden die eens een of twee partijen willen spelen voor de saldocompetitie, zijn van harte welkom. Aanmelding voor maandagavond 20.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We starten rond 20.00 uur.

 

Uitslagen (22 september 2021)

Op dinsdag 21 september werden vijf partijen gespeeld in de tweede ronde van de herfstcompetitie. Kijk even naar de uitslagen in groep 1 en groep 2 en naar de tussenstanden in groep 1 en groep 2. Ook werden er drie partijen gespeeld voor de saldocompetitie, hier de uitslagen en de tussenstand.

 

Herfstcompetitie (19 september 2021)

Op dinsdag 21 september wordt de tweede ronde van de herfstcompetitie gespeeld. Kijk even naar het programma in groep 1 en groep 2. Leden die niet ingedeeld zijn, of niet-leden die eens een of twee partijen willen spelen voor de saldocompetitie, zijn van harte welkom. Aanmelding voor maandagavond 20.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We starten rond 20.00 uur.

 

Uitslag (19 september 2021)

Helaas kon HSC 1 op zaterdag 18 september in de eerste externe wedstrijd nog niet overtuigen. In Stein werd van het op papier iets minder sterke Zuid-Limburg 3 verloren met 5 - 3. Het verslag van deze wedstrijd is al geplaatst.

 

Externe competitie (17 september 2021)

Op zaterdag 18 september wordt begonnen met de externe competitie. In de eerste ronde speelt HSC 1 in klasse 3H een uitwedstrijd tegen Zuid-Limburg 3. HSC 2 en HSC 3 beginnen pas later aan de competitie.

 

Uitslagen (15 september 2021)

Op dinsdag 14 september werden zes partijen gespeeld in de eerste ronde van de herfstcompetitie. Kijk even naar de uitslagen in groep 1 en groep 2 en naar de tussenstanden in groep 1 en groep 2. Ook werden de eerste twee partijen gespeeld voor de saldocompetitie, hier de uitslagen en de tussenstand.

 

Herfstcompetitie (12 september 2021)

Op dinsdag 14 september wordt begonnen met de herfstcompetitie. We gaan spelen in twee groepen, groep 1 en groep 2. Voorlopig spelen we in beide groepen met 8 personen, maar daar kunnen de komende weken nog mensen aan toegevoegd worden. Het tempo is 1 uur voor 35 zetten gevolgd door 10 minuten, met een toevoeging van 30 seconden per zet vanaf zet 1. Leden die niet ingedeeld zijn, of niet-leden die eens een of twee partijen willen spelen voor de saldocompetitie, zijn van harte welkom. Aanmelding voor maandagavond 20.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We starten rond 20.00 uur, en de anderhalvemeterregel wordt zoveel als mogelijk gehandhaafd.

 

Algemene Ledenvergadering (8 september 2021)

Op dinsdag 7 september werden op de Algemene Ledenvergadering de diverse onderwerpen in recordtempo afgewerkt, zodat er niet zo veel werd gemist van de voetbalinterland tussen Nederland en Turkije. Een van de zaken die werd vastgesteld was de teamindeling voor de komende externe competities.

 

Archief laatste nieuws (8 september 2021)

De 'laatste nieuws' items vanaf seizoen 2005-2006 tot en met seizoen 2018-2019 zijn vanaf nu te vinden via het tabblad 'Historie'. Het laatste nieuws vanaf seizoen 2019-2020 tot en met nu is nog steeds te vinden op deze pagina.

 

Algemene Ledenvergadering (5 september 2021)

Op dinsdag 7 september staat de Algemene Ledenvergadering op het programma. Tijdens de vergadering zal de anderhalf meter regel worden gerespecteerd. Aanvang is 20.00 uur.

 

Druiventrostoernooi Berkel-Enschot (5 september 2021)

Op zaterdag 4 september werd het Druiventros rapidtoernooi gehouden in Berkel-Enschot, tevens open rapidkampioenschap van de NBSB. Zes HSC'ers namen deel aan dit eerste rapidtoernooi van het seizoen. Johan Wuijts werd gedeeld zevende met 4 uit 7 (achtste op weerstandspunten), maar was de nummer 4 van de NBSB-leden, waardoor hij een gevulde envelop mee naar huis mocht nemen. Pim Blijlevens viste net achter het net; hij had ook 4 punten maar net wat minder weerstandspunten, negende derhalve in de totaalstand. Hugo Faber haalde een halfje minder dan dit tweetal en werd daarmee gedeeld tiende (ook tiende op weerstand). In de tweede groep was Gachatur Kazarjan de sterkste! Met 6 uit 7 bleef hij de nummer 2 op weerstandspunten voor. In de derde groep behaalde Danny Oppers een mooie gedeelde negende plaats (ook negende op weerstand) met 4½ uit 7. Mario Adriaans bleef met 1½ wat achter en werd gedeeld 38e (ook 38e op weerstand). De eindstanden zijn te vinden op de site van de organiserende vereniging De Oude Toren.

 

Gachatur wint achtste ronde én eindklassement zomercompetitie! (1 september 2021)

Op dinsdag 31 augustus was de spannende ontknoping van de zomercompetitie. Gachatur Kazarjan en Johan Wuijts verloren beide een partij en werden derhalve gedeeld eerste met 6 uit 7. Gachatur won echter de onderlinge strijd en bleef Johan daardoor op SB-punten voor, zoals is te zien is in de uitslag. Dit leverde hem genoeg grand-prix punten op om het eindklassement te winnen. Van harte gefeliciteerd!

 

Zomercompetitie (30 augustus 2021)

Op dinsdag 31 augustus wordt alweer de laatste ronde van de zomercompetitie gehouden. Er zijn nog drie kandidaten voor de eindzege, het belooft derhalve een spannende avond te worden! We starten rond 20.00 uur, vooraf aanmelden is niet nodig en niet-leden zijn ook van harte welkom! We gaan zoveel als mogelijk de anderhalvemeterregel handhaven. We hopen op een grote opkomst!

 

Oscar Romero Open Hoorns kampioenschap (30 augustus 2021)

Drie HSC'ers waren de afgelopen dagen actief in Hoorn, waar vanaf vrijdag 27 augustus het jaarlijkse weekendtoernooi gehouden werd. Onze clubgenoten kwamen uit in de tweede groep. Johan Wuijts was daar een van de favorieten, maar verloor een partij op zaterdag, waardoor hij met de zaterdagavondbye ver terug viel. Twee zeges op zondag brachten hem met 4 uit 6 nog op de gedeelde derde plaats (tiende op weerstandspunten). Zijn TPR van 1889 is iets lager dan zijn huidige rating. Pim Blijlevens verloor ook op zaterdag en speelde verder nog een remise teveel om Johan bij te benen. Hij finishte dus op 3½ uit 6 en dat betekende een gedeelde 14e plaats (15e op weerstandspunten) met een teleurstellende TPR van 1759. Gachatur Kazarjan eindigde met 3 uit 6 op de gedeelde 22e plaats (25e op weerstandspunten). Zijn TPR van 1738 was prima, hij gaat aan dit toernooi wat ratingwinst overhouden. Verdere bijzonderheden zijn te vinden op de toernooisite.

 

Pim wint ook zevende ronde zomercompetitie (25 augustus 2021)

Op dinsdag 24 augustus wist Pim Blijlevens voor de derde keer een ronde te winnen in de zomercompetitie. Met 5 uit 6 bleef hij Gachatur Kazarjan een halfje voor, zoals uit de uitslag blijkt. Door deze ontwikkelingen krijgen we nu wel een bijzonder spannende tussenstand in het grand-prixklassement. Wie van de drie kanshebbers volgende week de laatste ronde wint, zal tot Zomerkampioen gekroond worden!

 

Zomercompetitie (22 augustus 2021)

Op dinsdag 24 augustus wordt de zevende en voorlaatste ronde van de zomercompetitie gehouden. We starten weer rond 20.00 uur, vooraf aanmelden is niet nodig en niet-leden zijn ook van harte welkom! We gaan zoveel als mogelijk de anderhalvemeterregel handhaven. We hopen op een grote opkomst!

 

Pim wint zesde ronde zomercompetitie (19 augustus 2021)

Op dinsdag 17 augustus werd Pim Blijlevens de eerste speler die twee keer een ronde wist te winnen in de zomercompetitie. Op SB-punten bleef hij John van Rooij voor, zoals uit de uitslag blijkt. Johan Wuijts sloop naar de ongedeelde eerste plaats in tussenstand van het grand-prixklassement. De laatste twee ronden beloven spannend te worden met nog drie kanshebbers voor de eindzege.

 

Zomercompetitie (15 augustus 2021)

Op dinsdag 17 augustus wordt de zesde ronde van de zomercompetitie gehouden. We starten weer rond 20.00 uur, vooraf aanmelden is niet nodig en niet-leden zijn ook van harte welkom! We gaan zoveel als mogelijk de anderhalvemeterregel handhaven. We hopen op een grote opkomst!

 

Gachatur wint vijfde ronde zomercompetitie (12 augustus 2021)

Op dinsdag 10 augustus mochten we de vijfde winnaar in even zoveel ronden van de zomercompetitie begroten. Gachatur Kazarjan won met 8 uit 8 (!), zoals uit de uitslag blijkt. Hij is nu samen met Johan Wuijts leider in de tussenstand van het grand-prixklassement.

 

Zomercompetitie (8 augustus 2021)

Op dinsdag 10 augustus wordt de vijfde ronde van de zomercompetitie gehouden. We starten weer rond 20.00 uur, vooraf aanmelden is niet nodig en niet-leden zijn ook van harte welkom! We gaan zoveel als mogelijk de anderhalvemeterregel handhaven. We hopen op een grote opkomst!

 

Johan wint vierde ronde zomercompetitie (8 augustus 2021)

Op dinsdag 3 augustus werd in de vierde ronde van de zomercompetitie een dubbelrondige competitie afgewerkt. Johan Wuijts was met 8 uit 10 de beste zoals uit de uitslag blijkt, en neemt nu ook de ongedeelde leiding in de tussenstand van het grand-prixklassement.

 

Zomercompetitie (2 augustus 2021)

Op dinsdag 3 augustus wordt de vierde ronde van de zomercompetitie gehouden. We starten weer rond 20.00 uur, vooraf aanmelden is niet nodig en niet-leden zijn ook van harte welkom! We gaan zoveel als mogelijk de anderhalvemeterregel handhaven. We hopen op een grote opkomst!

 

John wint derde ronde zomercompetitie (31 juli 2021)

Op dinsdag 27 juli werd de derde ronde van de zomercompetitie gewonnen door John van Rooij met 6 punten. Hij bleef Johan Wuijts op SB-punten voor, zoals uit de uitslag blijkt. Gachatur Kazarjan en Johan gaan nu aan de leiding in de tussenstand van het grand-prixklassement.

 

Zomercompetitie (26 juli 2021)

Op dinsdag 27 juli wordt de derde ronde van de zomercompetitie gehouden. We starten weer rond 20.00 uur, vooraf aanmelden is niet nodig en niet-leden zijn ook van harte welkom! We gaan zoveel als mogelijk de anderhalvemeterregel handhaven. We hopen op een grote opkomst!

 

Hugo wint tweede ronde zomercompetitie (26 juli 2021)

Op dinsdag 20 juli werd de tweede ronde van de zomercompetitie gewonnen door Hugo Faber met 5½ punten. Hij bleef Gachatur Kazarjan op SB-punten net voor, zoals uit de uitslag blijkt. Pim Blijlevens is nog steeds leider is in de tussenstand van het grand-prixklassement.

 

Zomercompetitie (18 juli 2021)

Op dinsdag 20 juli wordt de tweede ronde van de zomercompetitie gehouden. We starten weer rond 20.00 uur, vooraf aanmelden is niet nodig en niet-leden zijn ook van harte welkom! We gaan zoveel als mogelijk de anderhalvemeterregel handhaven. We hopen op een grote opkomst!

 

Snelschaaktoernooi KiNG Tilburg (18 juli 2021)

Op zaterdag 3 juli speelden drie HSC'ers mee in het eerste snelschaaktoernooi sinds mensenheugenis. Het was te doen in het Spoorpark in Tilburg en KiNG was de organiserende vereniging. Rob Bakels slaagde er in groep F te winnen, Wilfried van de Kimmenade en Johan Wuijts wonnen geen prijs. Uit betrouwbare bron is vernomen dat het nog lang bijzonder gezellig was. Er is inmiddels een verslag verschenen van deze happening.

 

Pim wint eerste ronde zomercompetitie (16 juli 2021)

Op dinsdag 13 juli werd de eerste ronde van de zomercompetitie bezocht door zeven leden. Pim Blijlevens stond slechts een remise af, in de slotronde tegen nummer 2 Johan Wuijts, en werd daarmee de eerste winnaar, zoals te zien is in de uitslag. Uiteraard betekent dit dat Pim de eerste leider is in de tussenstand van het grand-prixklassement.

 

Zomercompetitie (12 juli 2021)

We gaan weer beginnen met de zomercompetitie! Vanaf dinsdag 13 juli worden acht snelschaakavonden georganiseerd in ons clublokaal Snookertown. Op elke avond zullen negen snelschaakpartijen worden gespeeld met het speeltempo van 4 minuten per persoon per partij, met als toegevoegde tijd 2 seconden per zet. Elke avond zijn zogenaamde grand-prix-punten te verdienen en degene die na de laatste avond (eind augustus) de meeste van die punten heeft verzameld, mag zich zomerkampioen van HSC noemen! We starten rond 20.00 uur, vooraf aanmelden is niet nodig en niet-leden zijn ook van harte welkom! We gaan zoveel als mogelijk de anderhalvemeterregel handhaven. Snookertown zal door de nieuwe maatregelen zijn deuren om 24.00 uur gaan sluiten.

 

40 jaar lid van HSC! (12 juli 2021)

Op dinsdag 6 juli werden tijdens de Algemene Ledenvergadering twee jubilarissen gehuldigd! Rob Bakels (links) en Hans Nacinovic (rechts) zijn beiden 40 jaar lid van HSC, gefeliciteerd!

 

Algemene Ledenvergadering (4 juli 2021)

Op dinsdag 6 juli staat de Algemene Ledenvergadering op het programma. Deze vergadering gaat over de verantwoording over het seizoen 2019-2020. Tijdens de vergadering zal de anderhalf meter regel worden gerespecteerd. Aanvang is 20.00 uur.

 

Hugo wint vierde online toernooi (4 juli 2021)

Op dinsdag 29 juni werd het vierde interne online snelschaaktoernooi met 5½ uit 7 gewonnen door Hugo Faber. Kijk even naar de eindstand.

 

Online toernooi! (28 juni 2021)

Op dinsdag 29 juni wordt ter afsluiting van het (online) schaakseizoen een online toernooi gehouden voor HSC-leden. Het tempo in dit vierde online toernooi is, net als de vorige keer, 5 minuten per persoon per partij met een extra tijd per zet van 5 seconden. Op de site lichess.org kan er op de teampagina van HSC ingeschreven worden.

 

Hugo winnaar derde periode online (22 juni 2021)

Op dinsdag 22 juni werden de laatste inhaalpartijen gespeeld in periode 3 van de online groepcompetitie. Hugo Faber maakte geen fout en is kampioen geworden, zoals uit de eindstand blijkt.

 

Uitslagen (18 juni 2021)

Op dinsdag 15 juni werden twee ronden gespeeld (ronde 15 en 9) in periode 3 van de online groepcompetitie. Kijk even naar de uitslagen en de tussenstand.

 

Uitslagen (10 juni 2021)

Op dinsdag 8 juni werden twee ronden gespeeld (ronde 16 en 17) in periode 3 van de online groepcompetitie. Kijk even naar de uitslagen en de tussenstand.

 

Programma online competitie (6 juni 2021)

Op dinsdag 8 juni worden er weer twee ronden gespeeld in de online groepcompetitie. Geïnteresseerden voor een of twee partijen in de online saldocompetitie kunnen zich voor maandagavond 20.00 uur melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Uitslagen (6 juni 2021)

Op dinsdag 1 juni werd er een ronde gespeeld (ronde 7) in periode 3 van de online groepcompetitie, alsmede enkele inhaalpartijen. Kijk even naar de uitslagen en de tussenstand.

 

Programma online competitie (31 mei 2021)

Op dinsdag 1 juni worden er weer twee ronden gespeeld in de online groepcompetitie. Geïnteresseerden voor een of twee partijen in de online saldocompetitie kunnen zich melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Uitslagen (26 mei 2021)

Op dinsdag 25 mei werden twee ronden gespeeld (ronde 12 en 13) in periode 3 van de online groepcompetitie. Kijk even naar de uitslagen en de tussenstand.

 

Programma online competitie (24 mei 2021)

Op dinsdag 25 mei worden er weer twee ronden gespeeld in de online groepcompetitie. Geïnteresseerden voor een of twee partijen in de online saldocompetitie kunnen zich melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Uitslagen (18 mei 2021)

Op dinsdag 18 mei werden twee ronden gespeeld (ronde 10 en 11) in periode 3 van de online groepcompetitie. Kijk even naar de uitslagen en de tussenstand. Helaas heeft Menno van Dongen zich teruggetrokken. Zijn partijen zijn uit de stand verwijderd.

 

Programma online competitie (16 mei 2021)

Op dinsdag 18 mei worden er weer twee ronden gespeeld in de online groepcompetitie. Geïnteresseerden voor een of twee partijen in de online saldocompetitie kunnen zich voor maandagavond 20.00 uur melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Uitslagen (11 mei 2021)

Op dinsdag 11 mei werden twee ronden gespeeld (ronde 5 en 6) in periode 3 van de online groepcompetitie. Kijk even naar de uitslagen en de tussenstand.

 

Programma online competitie (9 mei 2021)

Op dinsdag 11 mei worden er weer twee ronden gespeeld in de online groepcompetitie. Geïnteresseerden voor een of twee partijen in de online saldocompetitie kunnen zich voor maandagavond 20.00 uur melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Uitslagen (4 mei 2021)

Op dinsdag 4 mei werden twee ronden gespeeld (ronde 3 en 4) in periode 3 van de online groepcompetitie. Kijk even naar de uitslagen en de tussenstand.

 

Programma online competitie (3 mei 2021)

Op dinsdag 4 mei worden er weer twee ronden gespeeld in de online groepcompetitie. Geïnteresseerden voor een of twee partijen in de online saldocompetitie kunnen zich melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Uitslagen (29 april 2021)

Op dinsdag 27 april werden twee ronden gespeeld (ronde 14 en 8) in periode 3 van de online groepcompetitie. Kijk even naar de uitslagen en de tussenstand.

 

Programma online competitie (25 april 2021)

Op dinsdag 27 april worden er weer twee ronden gespeeld in de online groepcompetitie. Geïnteresseerden voor een of twee partijen in de online saldocompetitie kunnen zich voor maandagavond 20.00 uur melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Uitslagen (23 april 2021)

Op dinsdag 20 april werden de eerste twee ronde van periode 3 van de online groepcompetitie gespeeld. Kijk even naar de uitslagen en de tussenstand.

 

Programma online competitie (19 april 2021)

Op dinsdag 20 april wordt gestart met de derde online groepcompetitie dit seizoen. Er worden twee ronden gespeeld. Geïnteresseerden voor een of twee partijen in de online saldocompetitie kunnen zich melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Uitslagen externe online bekercompetitie (19 april 2021)

Op zaterdag 17 april werden de laatste twee ronden in de online bekercompetitie van de KNSB gespeeld. HSC verloor eerst met 3½ - 4½ van Het Kasteel uit Wijchen. In de slotronde werd dan toch nog een gelijkspel behaald tegen En Passant Texel.

 

Uitslagen (13 april 2021)

Op dinsdag 13 april werd ronde 14 alsmede de laatste inhaalpartijen van de online groepcompetitie gespeeld. Kijk even naar de uitslagen en de eindstand. Op dinsdag 20 april wordt begonnen met de derde periode.

 

Programma online competitie (11 april 2021)

Op dinsdag 13 april worden er inhaalpartijen gespeeld in de online groepcompetitie. Geïnteresseerden voor een of twee partijen in de online saldocompetitie kunnen zich voor maandagavond 20.00 uur melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Maarten wint tweede periode online (6 april 2021)

Op dinsdag 6 april werden ronde 16 en 17 van de online groepcompetitie gespeeld. Kijk even naar de uitslagen en de tussenstand, waaruit blijkt dat Maarten Smit niet meer in te halen is en derhalve deze tweede periode gewonnen heeft.

 

Programma online competitie (5 april 2021)

Op dinsdag 6 april worden er weer twee ronden gespeeld in de online groepcompetitie. Geïnteresseerden voor een of twee partijen in de online saldocompetitie kunnen zich melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Uitslagen externe online bekercompetitie (5 april 2021)

Op zaterdag 3 april werden de eerste drie ronden in de nieuw in het leven geroepen online bekercompetitie van de KNSB gespeeld. HSC speelt mee met een team en is ingedeeld in poule B. Helaas gingen de eerste drie wedsrtijden met grote cijfers verloren. In de eerste ronde won Almere met 6½ - 1½, in de tweede ronde was MuConsult Apeldoorn met 8 - 0 te sterk en in de derde ronde gingen we met 7½ - ½ onderuit tegen Schaakmat Westland.

 

Ger Wich overleden (31 maart 2021)

Heden bereikte ons het treurige bericht dat ons gewaardeerde lid Ger Wich plotseling is overleden op donderdag 25 maart jongstleden. De crematie heeft inmiddels in besloten kring plaatsgevonden. Ger was lid van onze club vanaf 1970, ergens in de jaren 80 verliet hij de club om later weer terug te keren. Hij was naast speler ook actief als jeugdleider, eerst bij HSC en later, toen de jeugdafdeling overging in de nieuwe club JSC De Pionier, bleef hij de kinderen les geven, tot dat wegens de coronarestricties niet meer mogelijk was. Zelf schaken deed hij de laatste paar jaren niet veel meer, maar in de jaren daarvoor was hij veelvuldig deelnemer in de interne competitie, waarin hij opviel door zijn rustige en degelijke stijl. Ger werd 72 jaar.

 

Uitslagen (31 maart 2021)

Op dinsdag 30 maart werden ronde 15 en 12 van de online groepcompetitie gespeeld. Kijk even naar de uitslagen en de tussenstand.

 

Programma online competitie (29 maart 2021)

Op dinsdag 30 maart worden er weer twee ronden gespeeld in de online groepcompetitie. Geïnteresseerden voor een of twee partijen in de online saldocompetitie kunnen zich melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Vriendschappelijke wedstrijd HSC - WLC (25 maart 2021)

Op dinsdag 23 maart speelden HSC en het Eindhovense WLC een vriendschappelijke online wedstrijd op zes borden. Het werd een 2 - 4 nederlaag. Het verslag is al te lezen.

 

Uitslagen (25 maart 2021)

Op dinsdag 23 maart werden een flink aantal partijen ingehaald dan wel vooruitgespeeld in de online groepcompetitie. Kijk even naar de uitslagen en de tussenstand.

 

Programma (21 maart 2021)

Op dinsdag 23 maart wordt er een vriendschappelijke match gespeeld (6 tegen 6) tussen HSC en WLC uit Eindhoven, met een tempo van 60 minuten per persoon per partij met een toevoeging van 30 seconden per zet. Er wordt gespeeld via lichess.org.
Wellicht worden er daarnaast nog enkele inhaalpartijen ingepland voor de online groepcompetitie, houd je mailbox in de gaten. Geïnteresseerden voor een of twee partijen in de online saldocompetitie kunnen zich voor maandagavond 20.00 uur melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Uitslagen (16 maart 2021)

Op dinsdag 16 maart werden ronde 18 en 19 van de online groepcompetitie gespeeld. Kijk even naar de uitslagen en de tussenstand.

 

Programma online competitie (14 maart 2021)

Op dinsdag 16 maart worden er weer twee ronden gespeeld in de online groepcompetitie. Geïnteresseerden voor een of twee partijen in de online saldocompetitie kunnen zich voor maandagavond 20.00 uur melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Uitslagen (9 maart 2021)

Op dinsdag 9 maart werden ronde 10 en 11 van de online groepcompetitie gespeeld. Kijk even naar de uitslagen en de tussenstand.

 

Programma online competitie (6 maart 2021)

Op dinsdag 9 maart worden er weer twee ronden gespeeld in de online groepcompetitie. Geïnteresseerden voor een of twee partijen in de online saldocompetitie kunnen zich voor maandagavond 20.00 uur melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Johan wint derde online toernooi (6 maart 2021)

Op dinsdag 2 maart werd het derde interne online snelschaaktoernooi met 6 uit 7 gewonnen door Johan Wuijts. Kijk even naar de eindstand.

 

Online toernooi! (28 februari 2021)

Op dinsdag 2 maart wordt voor de derde keer een online toernooi gehouden voor HSC-leden. Het tempo is net als de vorige keer 5 minuten per persoon per partij met een extra tijd per zet van 5 seconden. Op de site lichess.org kan er op de teampagina van HSC ingeschreven worden.

 

Uitslagen externe online competitie (28 februari 2021)

Op zaterdag 27 februari werd al weer de laatste ronde van de externe online competitie gespeeld. HSC 1 won met 6 - 4 van hekkensluiter Schaakwoude uit het Friese Damwoude en is daarmee op de vijfde plaats geëindigd. HSC 2 slaagde er niet meer in om met een voltallig team op te draven tegen Amsterdam West, ging met 9 - 1 onderuit en kwam zodoende niet meer van de laatste plaats af.

 

Uitslagen (23 februari 2021)

Op dinsdag 23 februari werden ronde 8 en 9 van de online groepcompetitie gespeeld. Kijk even naar de uitslagen en de tussenstand.

 

Programma online competitie (22 februari 2021)

Op dinsdag 23 februari worden er weer twee ronden gespeeld in de online groepcompetitie. Geïnteresseerden voor een of twee partijen in de online saldocompetitie kunnen zich voor maandagavond 20.00 uur melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Uitslagen (16 februari 2021)

Op dinsdag 16 februari werden ronde 6 en 7 van de online groepcompetitie gespeeld. Helaas heeft Huub Martens zich teruggetrokken, zodat er nu iedere ronde iemand vrij is. Kijk even naar de uitslagen en de tussenstand.

 

Programma online competitie (14 februari 2021)

Op dinsdag 16 februari worden er weer twee ronden gespeeld in de online groepcompetitie. Geïnteresseerden voor een of twee partijen in de online saldocompetitie kunnen zich voor maandagavond 20.00 uur melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Uitslagen externe online competitie (13 februari 2021)

Zaterdag 13 februari was niet echt een gelukkige dag voor de twee HSC-teams die meespelen in de externe online competitie. Beide teams verloren zowel in ronde 7 als 8 hun wedstrijden. HSC 1 liet in beide wedstrijden opgelegde kansen liggen en verloor eerst met 4½ - 5½ van Goes en daarna met 4 - 6 van Amsterdam Berserkers. HSC 2 had exact dezelfde uitslagen; eerst 4½ - 5½ tegen Wageningen, vervolgens 4 - 6 tegen Woerden 3.

 

Programma externe online competitie (12 februari 2021)

Op zaterdag 13 januari worden ronde 7 en 8 gespeeld in de externe online competitie. HSC 1 speelt om 14.30 uur tegen Goes en mag om 16.00 uur aantreden tegen koploper Amsterdam Berserkers. HSC 2 speelt in de zevende ronde tegen Wageningen en in ronde 8 tegen Woerden 3. Er wordt gespeeld via chess.com.

 

Uitslagen (9 februari 2021)

Op dinsdag 9 februari werden ronde 4 en 5 van de online groepcompetitie gespeeld. Kijk even naar de uitslagen en de tussenstand.

 

Programma online competitie (7 februari 2021)

Op dinsdag 9 februari worden er weer twee ronden gespeeld in de online groepcompetitie. Geïnteresseerden voor een of twee partijen in de online saldocompetitie kunnen zich voor maandagavond 20.00 uur melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Uitslagen (2 februari 2021)

Op de tweede speelavond van de online groepcompetitie werden ronde 2 en 3 gespeeld. Kijk even naar de uitslagen en de tussenstand.

 

Programma online competitie (31 januari 2021)

Op dinsdag 2 februari worden er weer twee ronden gespeeld in de online groepcompetitie. Geïnteresseerden voor een of twee partijen in de online saldocompetitie kunnen zich voor maandagavond 20.00 uur melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Uitslagen externe online competitie (30 januari 2021)

Op zaterdag 30 januari werden de vijfde en zesde ronde van de externe online competitie gespeeld. HSC 1 boekte een mooie 6 - 4 overwinning op Philidor Leiden in ronde 5, maar kwam in de zesde ronde flink tekort tegen Caissa; er werd met maar liefst 9 - 1 verloren. HSC 2 was in de vijfde ronde vrij en verloor in ronde 6 met 6 - 4 van De Drie Torens uit Tilburg.

 

Programma externe online competitie (28 januari 2021)

Op zaterdag 30 januari worden ronde 5 en 6 gespeeld in de externe online competitie. HSC 1 neemt het in de vijfde ronde op tegen Philidor Leiden, momenteel achtste in de stand. In ronde 6 wordt er aangetreden tegen het Amsterdamse Caissa. HSC 2 is in ronde 5 vrij en speelt in de zesde ronde tegen De Drie Torens uit Tilburg. Er wordt gespeeld via chess.com.

 

Uitslagen (28 januari 2021)

De nieuwe online groepcompetitie heeft maar liefst 20 deelnemers! Op dinsdag 26 januari werden alvast twee ronden afgewerkt, ronde 1 en ronde 13. Kijk even naar de uitslagen en de eerste tussenstand.

 

Eerste ronde nieuwe online competitie (24 januari 2021)

Op dinsdag 26 januari wordt begonnen met de eerste en tweede ronde van de tweede periode van de online groepcompetitie. Geïnteresseerden voor een of twee partijen in de online saldocompetitie kunnen zich voor maandagavond 20.00 uur melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Johan eerste online kampioen! (22 januari 2021)

Op dinsdag 19 januari werden naast de laatste partijen van de online groepcompetitie ook de beslissende barrages gespeeld die moesten uitmaken wie de eerste online kampioen zou worden. Nadat Johan Wuijts en Gerard van de Kerkhof beiden gewonnen hadden van John van Rooij, moesten zij in de finale uitmaken wie de beste zou zijn. Johan sloeg toe met een bijzonder fraaie combinatie, waarbij hij eerst een stuk en daarna een kwaliteit offerde om al het materiaal middels een stille zet met rente terug te winnen. Hij mag zich door deze winst Kampioen noemen! Kijk nog even naar de laatste uitslagen en de eindstand.
Ook werden er op deze avond nog vier saldopartijen gespeeld. Kijk even naar de uitslagen en de tussenstand.

 

Inhalen en barrages online (18 januari 2021)

Op dinsdag 19 januari worden de laatste partijen van de online groepcompetitie ingehaald. Tevens wordt een barrage afgewerkt tussen de drie spelers die ex aequo op de eerste plaats zijn geëindigd, om de eerste online winnaar te bepalen. Ook kunnen geïnteresseerden voor een of twee partijen in de online saldocompetitie zich nog melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Uitslagen externe online competitie (16 januari 2021)

Op zaterdag 16 januari werden de derde en vierde ronde van de externe online competitie gespeeld. HSC 1 verloor in ronde 3 van ASC uit Alphen aan den Rijn. Er werd met 1 persoon meer gespeeld, maar toch werd met 4 - 6 verloren. In ronde 4 werd de winst tegen UVS uit Nijmegen in de beslissende partij vergooid, waardoor er een 5 - 5 gelijkspel behaald werd. Aangetekend mag worden dat 1 partij in ons voordeel werd beslist doordat de eerste zet van een Nijmegenaar niet werd geregistreerd en zijn klok bleef lopen. Chess.com werkt blijkbaar niet altijd naar behoren, maar dat was eigenlijk al bekend. HSC 2 won in ronde 3 met zeer ruime cijfers van Dordrecht 2, 8 - 2, maar de opponent had slechts 3 spelers weten op te trommelen. In ronde 4 ging het echter met maar liefst 9 - 1 onderuit tegen Sas van Gent 3.

 

Uitslagen (16 januari 2021)

Op dinsdag 12 januari werden de tiende en dertiende ronde van de online groepcompetitie gespeeld en daarnaast nog enkele inhaalpartijen. Kijk even naar de uitslagen en de tussenstand. Zoals te zien is zijn drie mensen gedeeld eerste geworden. Om een winnaar aan te wijzen volgen barragepartijen.

 

Tiende en dertiende ronde online (10 januari 2021)

Op dinsdag 12 januari worden de tiende en dertiende ronde van de online groepcompetitie gespeeld. Geïnteresseerden voor een of twee partijen in de online saldocompetitie kunnen zich voor maandagavond 20.00 uur melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Uitslagen (7 januari 2021)

Op dinsdag 5 januari werden de elfde en twaalfde ronde van de online groepcompetitie gespeeld. Kijk even naar de uitslagen en de tussenstand.

 

Elfde en twaalfde ronde online (3 januari 2021)

Op dinsdag 5 januari worden de elfde en twaalfde ronde van de online groepcompetitie gespeeld. Geïnteresseerden voor een of twee partijen in de online saldocompetitie kunnen zich voor maandagavond 20.00 uur melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Hugo wint tweede online toernooi (31 december 2020)

Op dinsdag 29 december werd het tweede interne online snelschaaktoernooi, dit keer met een tempo van 5 minuten per persoon per partij plus 5 seconden increment per zet, gewonnen door Hugo Faber! Kijk even naar de eindstand.

 

Uitslag (31 december 2020)

Op dinsdag 29 december werd ook nog een partij ingehaald in de online groepcompetitie. Kijk even naar de uitslag en de tussenstand.

 

Online toernooi! (27 december 2020)

Op dinsdag 29 december wordt voor de tweede keer een online toernooi gehouden voor HSC-leden. Het tempo is dit keer 5 minuten per persoon per partij met een extra tijd per zet van 5 seconden. Op de site lichess.org kan er op de teampagina van HSC ingeschreven worden.

 

Uitslag externe online competitie (27 december 2020)

Op woensdag 23 december werd nog een wedstrijd uit de tweede ronde van de externe online competitie ingehaald. HSC 1 was, mede dankzij een invalbeurt op het allerlaatste moment van Johan Wuijts, met 6 - 4 te sterk voor Almelo en heeft daardoor beslag gelegd op een mooie voorlopige tweede plaats.

 

Uitslagen (27 december 2020)

Op dinsdag 22 december werd een flink aantal inhaalpartijen van de online groepcompetitie gespeeld. Kijk even naar de uitslagen en de tussenstand.

 

Tiende en elfde ronde online (20 december 2020)

Op dinsdag 22 december worden de tiende en elfde ronde van de online groepcompetitie gespeeld. Geïnteresseerden voor een of twee partijen in de online saldocompetitie kunnen zich voor maandagavond 20.00 uur melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Uitslagen externe online competitie (20 december 2020)

Op zaterdag 19 december is gestart met de externe online competitie. HSC 1 speelde in de eerste ronde gelijk tegen het op papier sterkere Autovakmeester Schaap MAch. De tweede ronde tegen Almelo is niet gespeeld. Omdat de tijd verkeerd was ingesteld moest de wedstrijd geannuleerd worden en men slaagde er niet in een nieuwe wedstrijd aan te maken. Waarschijnlijk zal deze wedstrijd op een nader te bepalen datum ingehaald moeten worden. HSC 2 speelde wel twee wedstrijden, maar helaas gingen ze beide verloren. Tegen En Passant Texel werd het 2½ - 7½ en tegen DD 2 werd het 3 - 7.

 

Programma externe online competitie (17 december 2020)

Op zaterdag 19 december wordt er begonnen met de nieuw in het leven geroepen externe online competitie. Onze twee online teams spelen op deze dag twee ronden die elk bestaat uit twee partijen, waarin het tempo 10 minuten per persoon per partij bedraagt, met een toevoeging van 2 seconden per zet. Er wordt gespeeld met 5 spelers per team. HSC 1 neemt het in de eerste ronde van klasse 3A op tegen Autovakmeester Schaap MAch (een combinatie van Magnus en Anna Paulowna, uit de kop van Noord Holland dus) en in de tweede ronde tegen Almelo. HSC 2 speelt in klasse 6B in de eerste ronde tegen En Passant Texel en mag in ronde 2 tegen DD 2 uit Den Haag. Er wordt gespeeld via chess.com.

 

Uitslagen (17 december 2020)

Op dinsdag 15 december werden de achtste en negende ronde van de online groepcompetitie gespeeld. Kijk even naar de uitslagen en de tussenstand.

 

Achtste en negende ronde online (13 december 2020)

Op dinsdag 15 december worden de achtste en negende ronde van de online groepcompetitie gespeeld. Geïnteresseerden voor een of twee partijen in de online saldocompetitie kunnen zich voor maandagavond 20.00 uur melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Uitslagen (11 december 2020)

Op dinsdag 8 december werden naast de zevende ronde van de online groepcompetitie ook nog enkele inhaalpartijen gespeeld. Kijk even naar de uitslagen en de tussenstand.
Ook werden de eerste partijen gespeeld voor de online saldocompetitie. Kijk even naar de uitslagen en de tussenstand.

 

Zevende ronde plus inhalen online (7 december 2020)

Op dinsdag 8 december worden de zevende ronde én een inhaalronde gespeeld in de online groepcompetitie. Geïnteresseerden voor een of twee partijen in de online saldocompetitie kunnen zich voor maandagavond 20.00 uur melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Externe online competitie (4 december 2020)

Nu de 'normale' externe competitie op zaterdagen geannuleerd is wegens COVID-19, heeft de KNSB een nieuwe externe competitie in het leven geroepen, maar dan online. HSC heeft zich ingeschreven met twee teams, en vanaf zaterdag 19 december gaat het beginnen. Er worden op zaterdagen twee ronden afgewerkt, waarbij vijf spelers twee partijen spelen per ronde met een tempo van 10 minuten per persoon per partij en een increment van 2 seconden per zet. Elke zaterdag vier partijtjes dus. De indeling is inmiddels bekend. HSC 1 is ingedeeld in klasse 3A en HSC 2 is ingedeeld in klasse 6B. Er zal worden gespeeld via chess.com.
Om vast een beetje te oefenen wordt er op zaterdag 5 en 12 december een 'inspeeltoernooi' georganiseerd door de KNSB. Om mee te doen moet je je eerst aanmelden als lid van club KNSB Nederland, dat kan via deze link. Om je aan te melden voor het toernooi, gebruik je deze link.

 

Gachatur is de beste! (2 december 2020)

Op dinsdag 1 december werd het eerste interne online snelschaaktoernooi met een tempo van 7 minuten per persoon per partij plus 5 seconden increment per zet glansrijk gewonnen door Gachatur Kazarjan! Een ronde voor het einde was het al zeker dat hij de rest ver achter zich zou laten en kon zich zelfs nog een nederlaag in de slotronde veroorloven. Kijk even naar de eindstand.

 

Online toernooi! (29 november 2020)

Op dinsdag 1 december wordt voor de eerste keer een online toernooi gehouden voor HSC-leden. Het tempo is 7 minuten per persoon per partij met een extra tijd per zet van 5 seconden. Op de site lichess.org kan er op de teampagina van HSC ingeschreven worden. Alle leden hebben een mail gekregen met een handleiding.

 

Uitslagen (25 november 2020)

Op dinsdag 24 november werden de vijfde en zesde ronde van de online groepcompetitie gespeeld. Kijk even naar de uitslagen en de tussenstand.

 

Vijfde en zesde ronde online (22 november 2020)

Op dinsdag 24 november worden de vijfde en zesde ronde van de online groepcompetitie gespeeld. Geïnteresseerden voor een of twee partijen in de online saldocompetitie kunnen zich voor maandagavond 20.00 uur melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Uitslagen (19 november 2020)

Op dinsdag 17 november werden ronde drie en vier van de online groepcompetitie gespeeld. Kijk even naar de uitslagen en de tussenstand.

 

Derde en vierde ronde online (15 november 2020)

Op dinsdag 17 november gaan we verder met de online groepcompetitie en wel met de derde en vierde ronde. Geïnteresseerden voor een of twee partijen in de online saldocompetitie kunnen zich voor maandagavond 20.00 uur melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Uitslagen (11 november 2020)

Op dinsdag 10 november werden de eerste twee ronden van de online groepcompetitie gespeeld. Kijk even naar de uitslagen en de tussenstand.

 

We gaan weer schaken! (8 november 2020)

We gaan op dinsdag 10 november beginnen met de vanwege COVID-19 in het leven geroepen online competitie. We gaan spelen via de site lichess.org en er zijn twee competities, de online groepcompetitie en de online saldocompetitie. In de online groepcompetitie zullen we per dinsdag twee ronden afwerken, bij de online saldocompetitie mag eenieder die een of twee partijen wil spelen zich aanmelden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., voor maandagavond 20.00 uur. Het programma voor de eerste twee ronden van de online groepcompetitie staat hier.

 

Corona gooit (weer) roet in het eten (19 oktober 2020)

Op dinsdag 20 oktober zou eigenlijk de vierde ronde van de herfstcompetitie worden gespeeld, maar de maatregelen om het Coronavirus in te dammen hebben ertoe geleid dat de horeca voorlopig opnieuw dicht moet zijn. De interne-, maar ook de externe competities zijn daarmee tot nader order uitgesteld.

 

Uitslagen (13 oktober 2020)

Op dinsdag 13 oktober is de voorlopig laatste ronde van de herfstcompetitie gespeeld. Kijk even naar de uitslagen en de bijgewerkte tussenstand.

 

Derde ronde intern (11 oktober 2020)

Op dinsdag 13 oktober wordt de derde ronde van de herfstcompetitie gespeeld. Kijk even naar het programma, dat iets gewijzigd is doordat er nog een nieuwe deelnemer (Tomas Neves) is toegevoegd. Liefhebbers voor een partij in de saldocompetitie kunnen zich voor maandagavond 20.00 uur melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Uitslagen (6 oktober 2020)

Op dinsdag 6 oktober is de tweede ronde van de herfstcompetitie gespeeld. Kijk even naar de uitslagen en de bijgewerkte tussenstand.

 

Tweede ronde intern (5 oktober 2020)

Op dinsdag 6 oktober wordt de tweede ronde van de herfstcompetitie gespeeld. Kijk even naar het programma. Liefhebbers voor een of twee partijen in de saldocompetitie mogen zich melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Indelingen externe- en avondcompetitie (30 september 2020)

HSC gaat komend seizoen deelnemen met twee teams aan de externe competitie van de KNSB (op zaterdagen), en met één team aan de avondcompetitie van de NBSB (op clubavonden). Zoals het er nu uit ziet gaat HSC 1 in klasse 3H 7 wedstrijden spelen, en HSC 3 in klasse 6E 5 wedstrijden. HSC 2 en HSC 4 zijn niet ingeschreven, maar houden recht op hun plaats in het seizoen 2021-2022. In de avondcompetitie gaat HSC B in klasse B1 maar liefst 8 wedstrijden spelen. HSC A en HSC C zijn niet ingeschreven, maar houden recht op hun plaats in het seizoen 2021-2022. In de kalender staan de speeldata alvast vermeld.

 

Uitslagen (29 september 2020)

Op dinsdag 29 september is de eerste ronde van de herfstcompetitie gespeeld. Kijk even naar de uitslagen en de bijgewerkte tussenstand. Ook werd er nog een partij gespeeld voor de saldocompetitie, kijk naar de uitslag van deze partij en naar de tussenstand.

 

Nieuw speeltempo! (28 september 2020)

Naar aanleiding van de persconferentie van de Minister-President van vanavond, zal ons clublokaal Snookertown vanaf morgen al om 22.00 uur moeten sluiten. We gaan wél gewoon schaken, maar het speeltempo zal verkort moeten worden. We gaan, zolang de sluitingstijd 22.00 uur is, spelen met een tempo van 45 minuten voor 40 zetten gevolgd door 5 minuten voor de rest van de partij. Geen extra tijd per zet dus!

 

We gaan beginnen! (27 september 2020)

Op dinsdag 29 september gaat er dan eindelijk begonnen worden met de interne herfstcompetitie! Kijk even naar het programma van de eerste ronde. Voor de volledigheid: het tempo is 1 uur voor 35 zetten, gevolgd door 10 minuten extra bedenktijd, plus een toevoeging van 30 seconden per zet vanaf de eerste zet.
Voor degenen die onverhoopt geen partij hoeven te spelen (bijvoorbeeld door afmelding van de tegenstander), of voor (niet-)leden die gewoon willen schaken op deze dinsdag, bestaat uiteraard de mogelijkheid een of twee partijen voor de saldocompetitie te spelen. Aanmelden tot maandagavond 20.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Indeling herfstcompetitie (24 september 2020)

De indeling voor de komende herfstcompetitie is bekend. We gaan spelen met 14 deelnemers in een grote groep. Er zal gespeeld worden met het tempo van 1 uur voor 35 zetten, gevolgd door 10 minuten extra bedenktijd, plus een toevoeging van 30 seconden per zet vanaf de eerste zet. De eerste zeven in de eindstand zullen zich plaatsen voor groep A in de lentecompetitie, de rest komt in groep B. Kijk alvast naar het programma, waarbij opgemerkt dat de data vanaf ronde 5 nog ingevuld moeten worden. Na elke ronde worden de uitslagen op deze pagina ingevuld, alsmede in de tussenstand.

 

Saldocompetitie (23 september 2020)

Op dinsdag 22 september werden dit keer elf partijen gespeeld in de saldocompetitie, een seizoensrecord! Kijk even naar de uitslagen van deze avond en de tussenstand.

 

Saldocompetitie (20 september 2020)

Op dinsdag 22 september is er weer een mogelijkheid om een of twee partijen te spelen voor de saldocompetitie. Aanmelden tot maandagavond 20.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Deze competitie is ook toegankelijk voor niet-leden.

 

Cijfertjes bijgewerkt (16 september 2020)

De overzichten van de externe- en avondcompetitie in het tabblad 'Historie' zijn weer volledig up-to-date. In de Avond Top 50 was Maarten Smit al enige tijd de nummer 1, hij is dat nu ook in de Externe Top 100. Maar na komend seizoen is hij waarschijnlijk weer nummer 2.

 

Saldocompetitie (16 september 2020)

Op dinsdag 15 september werden maar liefst tien partijen gespeeld in de saldocompetitie. Kijk even naar de uitslagen van deze avond en de tussenstand.

 

Saldocompetitie (13 september 2020)

Op dinsdag 15 september is er weer een mogelijkheid om een of twee partijen te spelen voor de saldocompetitie. Aanmelden tot maandagavond 20.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Deze competitie is ook toegankelijk voor niet-leden.

 

Beter laat dan nooit (11 september 2020)

Door omstandigheden kon het keurig op tijd aangeleverde amusante verslag van HSC 4 (ronde van 1 februari) nog niet eerder worden geplaatst. Bij deze alsnog.

 

Saldocompetitie (9 september 2020)

Op dinsdag 8 september werden de eerste partijen voor de nieuwe saldocompetitie gespeeld. Kijk even naar de uitslagen van deze avond en de tussenstand.

 

Een nieuw begin! (7 september 2020)

De vlag kan uit! Op dinsdag 1 september is er tijdens de jaarvergadering eindelijk een nieuw voltallig bestuur gekozen!

Van links naar rechts, keurig op 1,5 meter van elkaar: John van Rooij (penningmeester), Pim Blijlevens (intern competitieleider), Hans Nacinovic (voorzitter), Rob Bakels (secretaris) en Paul Sanders (PR). We wensen het nieuwe bestuur veel succes!

 

Gongtoernooi (16 december 2019)

Op dinsdag 17 december wordt het traditionele gongtoernooi gehouden met voor elke deelnemer een prijs in natura. We beginnen omstreeks 20.15 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig.

 

Uitslagen externe competitie (15 december 2019)

Op zaterdag 14 december werd in de laatste ronde van dit jaar in de externe competitie drie keer gewonnen en een keer verloren. HSC 1 boekte een moeizame 5 - 3 overwinning op hekkensluiter Eindhoven 2. HSC 2 was in Made met 2 - 6 te sterk voor 't Paardje. HSC 3 zegevierde met zeven man in Zundert met 3½ - 4½ tegen De Raadsheer 2. Alleen HSC 4 ging onderuit, HMC uit Den Bosch was een maatje te groot, 0 - 4. De verslagen van HSC 1, HSC 3 en HSC 4 zijn geplaatst, dat van HSC 2 is nog niet binnen.

 

Programma externe competitie (12 december 2019)

Op zaterdag 14 december is de volgende ronde van de externe competitie. Twee teams spelen een thuiswedstrijd in ons clublokaal Snookertown alwaar de partijen om 13.00 uur beginnen. HSC 1 ontvangt dit keer hekkensluiter Eindhoven 2, terwijl HSC 4 het mag opnemen tegen koploper HMC uit Den Bosch. Verre uitwedstrijden zijn er voor HSC 2 dat in Made aantreedt tegen 't Paardje en HSC 3 dat De Raadsheer 2 tegenover zich vindt in Zundert.

 

Uitslagen en standen herfstcompetitie (11 december 2019)

Op dinsdag 10 december werden zeven partijen gespeeld in de negende ronde van de herfstcompetitie.
In groep 1 werden er deze avond vier partijen gespeeld. Joep Peeters en Jerzy Cebula waren als eerste klaar. Joep koos dit keer voor een wat andere openingsopzet en behaalde een prettig voordeeltje met wit. Dit voordeeltje werd de gehele partij behouden en met het oog op het ratingsverschil vertaald in een remiseaanbod door Joep. Voor Jerzy zat er weinig anders op dan dit aanbod te accepteren. Hugo Faber en Joost Rutten speelden een open partij. De stelling van Joost leek net wat onsamenhangender. Het materiële evenwicht kon met een schijnoffer op h2 behouden blijven maar de ervaring gaf toch de doorslag. Winst voor Hugo. Pascal Boudewijns zette met wit zijn stelling wat vlak op tegen Bart Dekker. De laatste greep snel het initiatief wat resulteerde in snelle dameruil en een begraven witte loper op g3. Een noodgedwongen pionoffer van Pascal werd afgeslagen door Bart met het oog op die slechte loper. Het lukte Bart niet dit voordeel vast te houden. Na een onnauwkeurige zet was de muziek een beetje uit de stelling en accepteerde hij het remiseaanbod van Pascal. Als laatste waren Marcel Pelgrom en Pim Blijlevens nog bezig. Door Marcel werd ergens in het middenspel een kwaliteit verloren. Als compensatie was de witte pion van Marcel helemaal naar a7 opgestoomd ondersteund door een paard op b5. Pim moet dan blijven opletten maar met lang manoeuvreren kun je het punt ophalen. En zo geschiedde. Met deze overwinning maakt Pim een kleine sprongetje in de stand.
Groep 2 gaf drie partijen. Gachatur Kazarjan had een snelle winst met zwart tegen Arjan Heijligers. Al snel stonden zowel een loper op a3 als een toren op a1 in van Arjan. Het ontbrak hem een wonderzet om beide dreigingen op te lossen. Na het materiaalverlies speelde hij een verloren partij. Ook Ton Hageman en Hans Voogt hadden een snelle partij maar deze eindigde in een remise. Ton had lichte problemen op de koningsvleugel en moest zijn stukken daar wat gekunsteld ontwikkelen. Toen dat eenmaal achter te rug was werd tot remise besloten. Paul Sanders en Rob Bakels speelden een spectaculaire partij. Diverse stukken stonden in en het lukte Rob al snel in de partij zijn zwarte pion naar e2 te laten oprukken. Daarna verloor Paul een kwaliteit. Kort daarna gaf Paul op na een gevaarlijk uitziend schaakje. Objectief was de stelling ook verloren maar uit de analyse bleek dit allerminst eenvoudig te verzilveren door Rob. Na het schaakje vielen de vermeende dreigingen van Rob tegen en Paul dreigde zijn materiaal alweer terug te winnen. De weg naar de overwinning bleek een heel smal pad te zijn. Na de partij werd daarom ook de conclusie getrokken dat Paul nog zeker had kunnen doorspelen. Zoals uit de stand blijkt is dit een belangrijke overwinning van Rob op een belangrijke concurrent.

 

Uitslagen avondcompetitie (11 december 2019)

Vorige week kwamen drie HSC-teams in actie in de avondcompetitie. Op dinsdag 3 december wisten twee teams geen potten te breken in Asten tegen teams van De Combinatie. HSC B ging met 3½ - ½ onderuit tegen het sterke A-team, terwijl HSC C met een 2½ - 1½ nederlaag tegen team B meer tegenstand kon bieden. Vrijdag 6 december speelde HSC A in Tilburg en haalde een verdienstelijk gelijkspel tegen kampioenskandidaat KiNG. De verslagen van HSC A en HSC B zijn geplaatst, dat van HSC C is nog niet ontvangen.

 

Saldocompetitie (2 december 2019)

Op dinsdag 3 december kunnen leden en ook niet-leden (!) een of twee partijen spelen voor de saldocompetitie. Aanmelding bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We beginnen om 20.00 uur.

 

Programma herfstcompetitie (2 december 2019)

Op dinsdag 3 december wordt er een aantal partijen ingehaald in de herfstcompetitie. Degenen die moeten spelen zijn per e-mail op de hoogte gesteld. We beginnen om 20.00 uur.

 

Programma interne bekercompetitie (2 december 2019)

Op dinsdag 3 december wordt er een aantal partijen gespeeld voor de interne bekercompetitie. Degenen die moeten spelen zijn per e-mail op de hoogte gesteld. We beginnen om 20.00 uur.

 

Programma avondcompetitie (2 december 2019)

Deze week komen onze avondteams weer in actie, alledrie in een uitwedstrijd. Op dinsdag 3 december spelen zowel HSC B als HSC C in Asten tegen teams van De Combinatie (A respectievelijk B). Vrijdag 6 december is het de beurt aan HSC A. In Tilburg wacht kampioenskandidaat KiNG.

 

Kiste Trui toernooi Mook (2 december 2019)

Op zaterdag 30 november speelde Hugo Faber als enige HSC'er mee in het Kiste Trui toernooi in Mook. Uit de eindstand blijkt dat hij met 8 punten op de gedeelde 21e plaats terecht kwam. Onduidelijk is volgens welk systeem de punten zijn verdeeld, want er werden volgens de toernooifolder slechts zeven ronden gespeeld. Meer informatie is te vinden op de site van SV Mook.

 

Combinatie Snerttoernooi Asten (2 december 2019)

Op zaterdag 30 november werd het Combinatie Snerttoernooi gehouden in Asten. Roland Robinson was de enige deelnemende HSC'er, hij werd met 4½ uit 7 gedeeld derde (vijfde op weerstandspunten) in groep B. Meer informatie is te vinden op de site van De Combinatie.

 

Uitslagen schaken overdag (2 december 2019)

Op vrijdag 29 november werden vier partijen gespeeld in de vierde ronde van schaken overdag. Kijk even naar de uitslagen van deze middag en de tussenstand.

 

Schaken overdag (28 november 2019)

Op vrijdag 29 november is de vijfde ronde van schaken overdag. Rond 14.00 uur wordt er begonnen in ons clublokaal Snookertown en de schaakmiddag zal rond 17.15 uur eindigen. Deze competitie is toegankelijk voor zowel leden als niet-leden. Aanmelding bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Uitslagen en standen herfstcompetitie (28 november 2019)

Op dinsdag 26 november werden vier partijen ingehaald in de herfstcompetitie, drie in groep 1 en een in groep 2. Kijk even naar de bijgewerkte standen in groep 1 en groep 2.

 

Uitslagen bekercompetitie (28 november 2019)

Op dinsdag 26 november werden twee partijen gespeeld in de interne bekercompetitie. Pascal Boudewijns won met wit van Marcel Pelgrom en Arjan Heijligers gaat naar de volgende ronde omdat opponent Wesley Prijs niet kwam opdagen.

 

Uitslag avondcompetitie (28 november 2019)

Op dinsdag 26 november heeft HSC B de uitgestelde wedstrijd in de avondcompetitie tegen Checkmate uit Weert met 1½ - 2½ verloren. Het verslag van HSC B volgt hopelijk binnenkort.

 

Saldocompetitie (25 november 2019)

Op dinsdag 26 november kunnen leden en ook niet-leden (!) een of twee partijen spelen voor de saldocompetitie. Aanmelding bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We beginnen om 20.00 uur.

 

Programma herfstcompetitie (25 november 2019)

Op dinsdag 26 november wordt er een aantal partijen ingehaald in de herfstcompetitie. Degenen die moeten spelen zijn per e-mail op de hoogte gesteld. We beginnen om 20.00 uur.

 

Programma interne bekercompetitie (25 november 2019)

Op dinsdag 26 november wordt er een aantal partijen gespeeld voor de interne bekercompetitie. Degenen die moeten spelen zijn per e-mail op de hoogte gesteld. We beginnen om 20.00 uur.

 

Programma avondcompetitie (25 november 2019)

Op dinsdag 26 november haalt HSC B de avondwedstrijd tegen Checkmate uit ronde 2 in.

 

Uitslagen externe competitie (24 november 2019)

Op zaterdag 23 november werden in de externe competitie maar liefst vier zeges geboekt door de HSC-teams! HSC 1 speelde nabij het stadion van VVV en won soepeltjes met 2 - 6 van Venlo 2. HSC 2 boekte de tweede zege op rij, dit keer met 5½ - 2½ tegen RDS uit Sint Oedenrode. HSC 3 was ook al met ruime cijfers (6 - 2) te sterk voor Bergen op Zoom 3. Tenslotte won HSC 4 voor het eerst dit seizoen, in Oosterhout werd D4 met 1 - 3 verslagen. De verslagen van HSC 1 en HSC 4 zijn geplaatst, de verslagen van HSC 2 en HSC 3 volgen hopelijk spoedig.

 

Programma externe competitie (21 november 2019)

Op zaterdag 23 november is de volgende ronde van de externe competitie. HSC 1 reist dit keer naar Venlo om tegen het tweede team van de gelijknamige vereniging aan te treden. Ook HSC 4 speelt een uitwedstrijd en wel in Oosterhout tegen D4. De overige twee teams gaan rond 13.00 uur beginnen in ons clublokaal Snookertown. HSC 2 ontvangt RDS uit Sint Oedenrode en HSC 3 mag het opnemen tegen het derde team van Bergen op Zoom.

 

Uitslag NBSB-bekercompetitie (21 november 2019)

Op dinsdag 19 november speelde het NBSB-bekerteam in de tweede ronde van Bekercompetitie A een thuiswedstrijd tegen Dubbelschaak '97 uit Boxtel. Er werd keurig met 3 - 1 gewonnen. Het verslag van deze wedstrijd is nog niet ontvangen.

 

Uitslagen en stand saldocompetitie (21 november 2019)

Op dinsdag 19 november werden twee partijen gespeeld voor de saldocompetitie. Kijk even naar de uitslagen van deze avond en de tussenstand.

 

Uitslagen en standen herfstcompetitie (21 november 2019)

Op dinsdag 19 november werden vijf partijen gespeeld in de negende ronde van de herfstcompetitie.
In groep 1 had Joep Peeters een offday tegen Bart Dekker. In de opening koos Joep met zwart voor een voor hem onbekende opening. Een snel Lg4 bleek niet goed te zijn. Bart kon op twee manieren groot voordeel halen en koos voor het schijnoffer op f7. De stelling van Joep stortte snel in elkaar en op zet 10 moest hij al opgeven. De partij tussen Pim Blijlevens en Hugo Faber duurde een stuk langer. Het was vanuit de opening wat lastig voor Hugo om goede velden te vinden voor zijn stukken. Pim wist het voordeel uit te breiden en de winst naar hem toe te trekken. Zie hier de bijgewerkte stand.
In groep 2 vond het topduel tussen Gachatur Kazarjan en Jos Pieters plaats. Jos heeft deze herfstcompetitie inmiddels een reputatie als reuzendoder opgebouwd maar Gachatur liet zich daardoor niet van de wijs brengen. Via een schijnoffer op h7 haalde hij een paard op van Jos. Daarna kon Gachatur ook nog eens met zijn toren op de zevende rij binnendringen. Jos verloor verder materiaal toen hij dacht een pion terug te kunnen pakken. Dat bleek echter niet te kunnen omdat zijn koning gepend stond. Kort daarna volgde opgave. De partij tussen Hans Voogt en Arjan Heijligers was toen al klaar. De verdediging van de zwarte koning van Arjan was compleet weggevaagd. Tel daarbij het stukverlies wat Arjan al was opgelopen, en dat maakte dat het voor Hans niet moeilijk meer was de partij te winnen. Als laatste waren Rob Bakels en Millo Labriaire bezig. Deze partij ging redelijk gelijk op. Voor de vluchtige toeschouwer leek Rob een voordeeltje te hebben met zijn open f-lijn. De stelling van Millo was echter stevig. Na wat stukkenruil vervaagde het voordeel van Rob en werd in het eindspel tot remise besloten. Met dit resultaat is Rob plots gedeeld tweede geworden zoals blijkt uit de stand Gachatur lijkt onbedreigd naar de eerste plaats op weg waarmee hij zich direct zou plaatsen voor groep 1 van de herfstcompetitie volgend seizoen.

 

Saldocompetitie (18 november 2019)

Op dinsdag 19 november kunnen leden en ook niet-leden (!) een of twee partijen spelen voor de saldocompetitie. Aanmelding bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We beginnen om 20.00 uur.

 

Programma herfstcompetitie (18 november 2019)

Op dinsdag 19 november is de achtste ronde van de herfstcompetitie. Kijk even naar het programma in groep 1 en groep 2. We beginnen om 20.00 uur.

 

Uitslagen avondcompetitie (14 november 2019)

Op dinsdag 12 november speelden twee avondteams een thuiswedstrijd. Zowel de wedstrijd tussen HSC A en De Drie Torens als de match tussen HSC C en Son en Breugel eindigden in een gelijkspel. Het verslag van HSC A is al binnen, op dat van HSC C wordt nog gewacht.

 

Uitslagen en standen herfstcompetitie (14 november 2019)

Op dinsdag 12 november werden vier partijen ingehaald in de herfstcompetitie.
In groep 1 waren twee partijen gelijktijdig klaar. John van Rooij en Joep Peeters speelden een interessante partij. John had lichte druk op de stelling van Joep maar die verdedigde goed. Toen er wat stukken werden geruild bleek het zwarte paard van Joep beter dan de nog overgebleven witte loper van John. Weliswaar had John een vrijpion maar de blokkadestelling van Joep kon niet omver gespeeld worden als gevolg van het onaantastbare paard. Remise was daarom de logische uitslag. Joost Rutten en Marcel Pelgrom waren toen net klaar. Via een Scheveningervariant was het Marcel gelukt een loperbatterij op de witte koningsstelling te richten. Daarnaast had hij een sterk paard op d4. Het lukte Marcel echter niet zijn voordeel om te zetten in winst waarna tot remise werd besloten. Uit de analyse bleek dat Marcel voor dat winnende voordeel zijn paard op d4 via f5 naar h4 had moeten omspelen. Dat is meteen een bruggetje naar de laatste partij uit deze groep tussen Bart Dekker en Roland Robinson. Het lukte Roland om Bart al vanaf de tweede zet out of book te brengen. Toch bouwde Bart een klein voordeel op met initiatief. Roland bleef echter uitstekend verdedigen. Zijn sterke paard op d5 hield de stelling bij elkaar. In wederzijdse tijdnood offerde Bart een kwaliteit om dit paard uit te schakelen. De witte loper op f6 werd hierdoor nog sterker en de partij eindigde snel in winst voor Bart. Zie hier de bijgewerkte stand na deze avond.
In groep 2 haalden Hans Voogt en Wesley Prijs hun partij in. Kort na de opening verloor Wesley een vol paard zonder enige compensatie. Hij stond op het punt om zijn partij op te geven maar speelde nog maar eventjes door. Dit pakte wonderwel goed uit. Met een petite combinaison won hij zijn materiaal even later terug. De resterende stelling was materieel gezien nog aardig in evenwicht maar het superieure zwarte paard op c4 van Wesley domineerde de witte loper op c1 totaal. Duidelijk was dat Wesley het vanaf dat moment wel heel bont moest maken om de partij niet te winnen. Hans probeerde nog tegenspel te geven maar Wesley schoof het eindspel goed uit. Met deze overwinning schuift Wesley een plaatsje op in de stand.

 

Uitslagen schaken overdag (14 november 2019)

Op vrijdag 8 november werden vier partijen gespeeld in de vierde ronde van schaken overdag. Kijk even naar de uitslagen van deze middag en de tussenstand.

 

Saldocompetitie (11 november 2019)

Op dinsdag 12 november kunnen leden en ook niet-leden (!) een of twee partijen spelen voor de saldocompetitie. Aanmelding bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We beginnen om 20.00 uur.

 

Programma herfstcompetitie (11 november 2019)

Op dinsdag 12 november wordt een aantal partijen ingehaald in de herfstcompetitie. Degenen die moeten spelen zijn per e-mail op de hoogte gesteld. We beginnen om 20.00 uur.

 

Programma avondcompetitie (11 november 2019)

Op dinsdag 12 november wordt de eerste thuiswedstrijd van het seizoen in de avondcompetitie gespeeld. HSC A treedt aan tegen het gepromoveerde De Drie Torens uit Tilburg. HSC C neemt het op tegen Son en Breugel. De wedstrijd van HSC B tegen Checkmate is op verzoek van de tegenstander uitgesteld.

 

KiNG's Nights Tilburg (11 november 2019)

Op vrijdagavond 8 november was er weer een KiNG's Night in Tilburg, dat betekende dus snelschaken in dit keer één groep met onder andere drie HSC'ers. Johan Wuijts werd met 5½ uit 10 gedeeld 13e (15e op weerstandspunten). Pim Blijlevens haalde een halfje minder en kwam op de gedeelde 17e plaats uit (20e op weerstand). Wilfried van de Kimmenade haalde 4 punten en werd gedeeld 29e (30e op weerstand). Het verslag en de eindstand zijn te vinden op de site van SG KiNG.

 

Schaken overdag (7 november 2019)

Op vrijdag 8 november is de vierde ronde van schaken overdag. Rond 14.00 uur wordt er begonnen in ons clublokaal Snookertown en de schaakmiddag zal rond 17.15 uur eindigen. Deze competitie is toegankelijk voor zowel leden als niet-leden. Aanmelding bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Dinsdag 5 november geen clubavond (3 november 2019)

Op dinsdag 5 november is er wegens andere activiteiten in ons clublokaal geen clubavond!

 

Uitslagen externe competitie (3 november 2019)

Op zaterdag 2 november speelden drie teams van HSC thuis en één uit. Helaas kon er deze ronde slechts één overwinning worden genoteerd. HSC 1 stelde teleur door wat onnodig met 3½ - 4½ te verliezen van het Arnhemse ASV 3. HSC 2 was wél bij de les en stuurde het vijfde team van De Stukkenjagers met 5½ - 2½ terug naar Tilburg. HSC 3 speelde helemaal in Breda en zag thuisclub De Baronie 4 met 5 - 3 winnen. Het hernieuwde debuut van HSC 4 in de NBSB-competitie leverde een 1½ - 2½ nederlaag op tegen Deurne. De verslagen van HSC 1HSC 3 en HSC 4 zijn geplaatst, dat van HSC 2 volgt hopelijk spoedig.

 

KNSB-ratinglijst (3 november 2019)

De KNSB-ratinglijst van november is verschenen. Alleen de ratings van spelers van HSC 1 alsmede van spelers die toernooien hebben gespeeld zijn gewijzigd. Grootste stijger is dit keer Jerzy Cebula, die maar liefst 56 punten klom. Kijk even naar de HSC-lijst.

 

Programma externe competitie (31 oktober 2019)

Op zaterdag 2 november begint de externe competitie voor drie teams van HSC. Voor HSC 1 was de competitie al in september gestart met een fraaie zege. Het Arnhemse ASV 3 komt voor het eerst op bezoek in Helmond. Ook HSC 2 speelt thuis, in de eerste ronde in klasse 5G is De Stukkenjagers 5 uit Tilburg de opponent. HSC 3 begint het seizoen in klasse 6F met een verre uitwedstrijd in Breda tegen De Baronie 4. HSC 4 speelde in 2009 de laatste wedstrijd, maar gaat dit seizoen als viertal in de enige zaterdagklasse van de NBSB van start. Op de site van de NBSB wordt het team aangeduid als HSC, maar om verwarring met HSC 1 in de KNSB-competitie te voorkomen, zullen we op deze site steeds spreken over HSC 4. De eerste wedstrijd is thuis tegen Deurne. De wedstrijden in ons clublokaal Snookertown beginnen om 13.00 uur.

 

Uitslagen en standen herfstcompetitie (31 oktober 2019)

Op dinsdag 29 oktober werden zeven partijen gespeeld in de zesde ronde van de herfstcompetitie. Kijk even naar de uitslagen in groep 1 en groep 2 en naar de bijgewerkte standen in groep 1 en groep 2.

 

Saldocompetitie (28 oktober 2019)

Op dinsdag 29 oktober kunnen leden en ook niet-leden (!) een of twee partijen spelen voor de saldocompetitie. Aanmelding bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We beginnen om 20.00 uur.

 

Programma herfstcompetitie (28 oktober 2019)

Op dinsdag 29 oktober is de zesde ronde van de herfstcompetitie. Kijk even naar het programma in groep 1 en groep 2. We beginnen om 20.00 uur.

 

Hoogeveen schaaktoernooi (27 oktober 2019)

Hugo Faber speelde vanaf zaterdag 19 tot en met zaterdag 26 oktober mee in het Hoogeveen schaaktoernooi. Na negen ronden had hij 3½ punten verzameld en kwam uit op een gedeelde 52e plaats (63e op weerstandspunten). Zijn TPR was 1985. Meer informatie is te vinden op de toernooisite.

 

Uitslagen avondcompetitie (26 oktober 2019)

Deze week zijn de eerste avondwedstrijden van het nieuwe seizoen gespeeld. Een overwinning, een gelijkspel en een nederlaag konden worden genoteerd. Op donderdag 24 oktober won HSC C in Deurne met 1 - 3. Beide overige teams speelden op vrijdag 25 oktober in Rosmalen. HSC A verloor zoals verwacht van het ijzersterke HMC A, maar de 3 - 1 was een bordpunt beter dan vorig seizoen. HSC B kwam tegen HMC B weg met een gelijkspel. De verslagen van HSC A en HSC C zijn geplaatst, op het verslag van HSC B wordt nog gewacht.

 

Programma avondcompetitie (23 oktober 2019)

Eind deze week komen onze avondteams voor het eerst in actie dit seizoen. Donderdag 24 oktober trapt HSC C af in en tegen Deurne. Een dag later, op vrijdag 25 oktober, spelen zowel HSC A als HSC B in Rosmalen tegen teams van HMC Den Bosch.

 

Uitslagen en stand saldocompetitie (23 oktober 2019)

Op dinsdag 22 oktober werden twee partijen gespeeld voor de saldocompetitie. Kijk even naar de uitslagen van deze avond en de tussenstand.

 

Uitslagen en standen herfstcompetitie (23 oktober 2019)

Op dinsdag 22 oktober werden zes partijen ingehaald in de herfstcompetitie. Kijk even naar de uitslagen in groep 1 en groep 2 en naar de bijgewerkte standen in groep 1 en groep 2.

 

Uitslag bekercompetitie (23 oktober 2019)

Op dinsdag 22 oktober werd de laatste voorrondepartij voor de interne bekercompetitie gespeeld. Sebastiaan Smits won met zwart van Hans Nacinovic en mag het nu in het hoofdschema opnemen tegen Gerard van de Kerkhof.

 

Saldocompetitie (21 oktober 2019)

Op dinsdag 22 oktober kunnen leden en ook niet-leden (!) een of twee partijen spelen voor de saldocompetitie. Aanmelding bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We beginnen om 20.00 uur.

 

Programma herfstcompetitie (21 oktober 2019)

Op dinsdag 22 oktober wordt een flink aantal partijen ingehaald in de herfstcompetitie. Degenen die moeten spelen zijn per e-mail op de hoogte gesteld. We beginnen om 20.00 uur.

 

Programma interne bekercompetitie (21 oktober 2019)

Op dinsdag 22 oktober wordt een partij voor de interne bekercompetitie gespeeld. Degenen die moeten spelen zijn per e-mail op de hoogte gesteld. We beginnen om 20.00 uur.

 

Hugo in Hoogeveen (20 oktober 2019)

Vanaf zaterdag 19 tot en met zaterdag 26 oktober speelt Hugo Faber mee in het Hoogeveen schaaktoernooi. Hij speelt in de open groep, wat wil zeggen dat zijn partijen elke dag live te volgen zijn via de toernooisite.

 

Uitslagen en stand saldocompetitie (16 oktober 2019)

Op dinsdag 15 oktober werden twee partijen gespeeld voor de saldocompetitie. Kijk even naar de uitslagen van deze avond en de tussenstand.

 

Uitslagen en standen herfstcompetitie (16 oktober 2019)

Op dinsdag 15 oktober werden acht partijen gespeeld in de vijfde ronde van de herfstcompetitie.
Waar Johan Wuijts er onlangs tegen Pim Blijlevens voor koos om naar de club te komen en na één zet remise te geven pakte hij het dit keer efficiënter aan. Al eerder op de dag was hij telefonisch met Jerzy Cebula een remise overeengekomen. De overige partijen van groep 1 werden gelukkig wel op de speelavond zelf beslist. John van Rooij en Marcel Pelgrom speelden een hypermoderne variant in een stokoude opening. Dit leverde Marcel met zwart een pion meer op maar de stelling zat vol penningen en open lijnen. In deze lastig te beoordelen positie werd tot remise besloten. Uit de analyse achteraf bleek Marcel toch enig voordeel te hebben. Hugo Faber koos er tegen Bart Dekker voor tegen opoffering van een aantal tempi de zwarte koning naar d8 te jagen. Daarna was het de vraag welke koning nu veiliger stond, de witte op g1 of de zwarte op d8. In het vroege middenspel schoof Hugo het centrum dicht en dit bleek een strategische misser. Met een aantal krachtzetten kon Bart hiervan profiteren. Na gedwongen dameverlies gaf Hugo het op. Joep Peeters zette het rustig op tegen Pascal Boudewijns maar kon niet voorkomen dat hij snel een pion verloor. Met de techniek van Pascal was vervolgens niks mis. Hij schoof deze pion meer situatie keurig uit in het gelijke lopereindspel. Met deze overwinning zet Pascal een belangrijke stap voorwaarts in deze groep. Als laatste waren Paul van Asseldonk en Joost Rutten bezig. Joost kreeg vanuit zijn gekozen opening de gebruikelijke geïsoleerde pion. Het idee hierachter is dan dat je ter compensatie van deze zwakte dynamisch spel krijgt. Dat kwam echter niet van de grond. Joost moest vooral de pion verdedigen welke hij op enig moment onvermijdelijk verloor. De enige hoop is dan nog het bereiken van een theoretisch remise eindspel. Maar dat is toch meer iets voor het professionele niveau. Paul speelde de stelling solide uit en met deze overwinning verlaat hij de laatste plaats zoals blijkt uit de nieuwe stand.
Ton Hageman speelde in groep 2 tegen Millo Labriaire een prachtige partij. Al vroeg trok hij ten aanval en zette daarbij maar liefst zeven stukken in. Enkel de witte koning had geen aanvallende rol. Door Millo werd vol de verdediging ingezet maar een werkeloze toren op a8 gaf de doorslag. Ton kon het zich nog permitteren om materiaal te offeren om het definitief af te maken. Een uitstekende overwinning. Wesley Prijs had lang groot voordeel tegen Huub Martens. De laatste had een sterk paard op c4 ondersteund door pionnen op b5 en a6. Wesley lukte het om die pionnenstructuur op te blazen waarna Huub zich gedwongen voelde twee pionnen te geven. De partij leek enkel nog in een overwinning van Wesley te kunnen eindigen maar Huub verzette zich taai. De ooit zo solide stelling van Wesley raakte steeds gedesoriënteerder. Huub was inmiddels sterk op de zwarte velden en toen de witte pion van Wesley op f2 verdween was er opeens geen verdediging meer tegen een loper-dame batterij. Met mat besliste Huub de partij. Een sterke comeback. Vanuit de opening had Casper Bijker een actievere stelling dan Hans Voogt. Door Hans werd hier rustig en kundig op gereageerd. Casper werd steeds verder teruggedrongen en het stellingsoordeel sloeg langzaam om. Uiteindelijk won Hans de partij. Zie hier de bijgewerkte stand.

 

Saldocompetitie (14 oktober 2019)

Op dinsdag 15 oktober kunnen leden en ook niet-leden (!) een of twee partijen spelen voor de saldocompetitie. Aanmelding bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We beginnen om 20.00 uur.

 

Programma herfstcompetitie (14 oktober 2019)

Op dinsdag 15 oktober is de vijfde ronde van de herfstcompetitie. Kijk even naar het programma in groep 1 en groep 2. We beginnen om 20.00 uur.

 

Uitslagen schaken overdag (14 oktober 2019)

Op vrijdag 11 oktober werden zes partijen gespeeld in de derde ronde van schaken overdag. Kijk even naar de uitslagen van deze middag en de tussenstand.

 

KiNG's Nights Tilburg (12 oktober 2019)

Op vrijdagavond 11 oktober waren er wederom vijf deelnemers van HSC bij de tweede ronde van de KiNG's Nights, de snelschaakcompetitie van KiNG. Alle vijf speelden ze in groep B (spelers onder 2000) en Johan Wuijts maakte als hoogst geratete speler de verwachtingen volledig waar. Met 8 uit 10 werd hij de ongedeelde winnaar! Op de foto krijgt hij de eerste prijs (drie consumptiebonnen) uitgereikt.

Pim Blijlevens werd gedeeld vierde (ook vierde op weerstandspunten) met 6½ uit 10 en Maarten Smit kwam uit op de gedeelde zesde plaats (negende op weerstand) met een halfje minder. Met 4½ uit 10 vinden we Wilfried van de Kimmenade op de gedeelde 16e plaats (18e op weerstand) en de rode lantaarn was dit keer voor Millo Labriaire met 1½ punt. Het verslag en de eindstanden zijn al te vinden op de site van SG KiNG.

 

Schaken overdag (10 oktober 2019)

Op vrijdag 11 oktober is de derde ronde van schaken overdag. Rond 14.00 uur wordt er begonnen in ons clublokaal Snookertown en de schaakmiddag zal rond 17.15 uur eindigen. Deze competitie is toegankelijk voor zowel leden als niet-leden. Aanmelding bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Uitslagen en stand saldocompetitie (9 oktober 2019)

Op dinsdag 8 oktober werden de eerste twee partijen gespeeld voor de saldocompetitie. Kijk even naar de uitslagen van deze avond en de tussenstand.

 

Uitslagen en standen herfstcompetitie (9 oktober 2019)

Op dinsdag 8 oktober werden zeven partijen gespeeld in de vierde ronde van de herfstcompetitie.
In groep 1 waren Joost Rutten en Joep Peeters als eerste klaar. Geïnspireerd door een kort praatje vooraf waarbij zowel een oud-lid als de huidige wereldkampioen naar voren kwamen speelde Joost een heel vroeg Df3. Dat gaat tegen de basisprincipes van goed openingspel in maar het pakte verrassend goed uit. Joost hield goed druk op de zwarte stelling van Joep. In het vroege middenspel volgde een remiseaanbod wat door Joep werd aangenomen. In de opening verloor Bart Dekker tegen Johan Wuijts onnodig een tempo maar zoals zo vaak in het moderne schaak pakte dat goed uit. De stukken van Johan stonden net wat onhandiger. Bart speelde daarna nog wat slordige zetten die echter gecompenseerd werden door een aantal matige positionele beslissingen van Johan. In de eindfase won Bart een pion en speelde dat wel fraai uit met een simpel schijndameoffer. Daarna gaf Johan direct op. Pascal Boudewijns en John van Rooij speelden een boeiende partij. Op zet twee koos Pascal al meteen voor een wat obscuur gambiet maar hij kreeg daar aardig spel mee. John domineerde op de zwarte velden maar de koningsstelling was wat wankel. Uiteindelijk besliste stukverlies de partij vroegtijdig. Pascal zat aan de goede kant van het bord. Als laatste waren Jerzy Cebula en Paul van Asseldonk bezig. In een principiële variant speelden beiden de zetten die je moet spelen. In het complexe middenspel bereikte de zwarte koning van Paul na dameruil maar nog veel stukken op het bord het veld b3. Met een kleine combinatie veroverde Jerzy een stuk maar nu er minder stukken op het bord kwamen te staan werd de koning van Paul opeens een sterk stuk wat het stukverlies goedmaakte. De partij eindigde daarna in remise. Zoals uit de stand blijkt heeft de koploper zijn positie verder verstevigd.
In groep 2 moest Hans Voogt zijn meerdere erkennen in Gachatur Kazarjan. De witte toren van Hans werd volledig opgesloten op b7. Omringd door tal van zwarte stukken moest hij uiteindelijk materiaal geven om de stelling nog enigszins te redden. Daarna schoof Gachatur het vakkundig uit. Arjan Heijligers had het moeilijk tegen Millo Labriaire. Kort na de opening lukt het Millo zijn paard op c7 neer te zetten waarna de zwarte toren op a8 van Arjan verloren ging. Daarna heeft Arjan nog lang de techniek van Millo getest, en die bleek in orde. Winst voor Millo. Spectaculair was de slotpartij tussen Paul Sanders en Jos Pieters. Jos wist goed te profiteren van de zwakkere koningsstelling van Paul en jaagde de witte koning van Paul helemaal naar het zeer ongebruikelijke veld c3 met verder bijna alle stukken nog op het bord. Het lukte Jos niet om de genadeklap uit te delen en toen de kruitdampen opgetrokken waren stond hij een kwaliteit achter. Hij had nog wel een sterke witte loper op e4 die sterk deed denken aan zijn miraculeuze partij tegen Ton een paar weken geleden. Déjà vu is nog een milde uitdrukking wat toen gebeurde. Net zoals tegen Ton werd nu ook Paul vanuit een hopeloze situatie mat gezet door Jos. Met deze overwinning mag Jos zich inmiddels de absolute verrassing van de herfstcompetitie noemen. Na een stevig programma staat hij met de maximale score op de tweede plek zoals uit de stand valt af te lezen.

 

Saldocompetitie (7 oktober 2019)

Op dinsdag 8 oktober kunnen leden en ook niet-leden (!) een of twee partijen spelen voor de saldocompetitie. Aanmelding bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We beginnen om 20.00 uur.

 

Programma herfstcompetitie (7 oktober 2019)

Op dinsdag 8 oktober is de vierde ronde van de herfstcompetitie. Kijk even naar het programma in groep 1 en groep 2. We beginnen om 20.00 uur.

 

Uitslagen bekercompetitie (3 oktober 2019)

Op dinsdag 1 oktober werden de eerste partijen voor de interne bekercompetitie gespeeld, twee in de voorronde, twee in de eerste ronde. Pascal Boudewijns en Jerzy Cebula plaatsten zich voor de eerste ronde, Joep Peeters en Roland Robinson voor de kwartfinale.

 

Uitslagen en standen herfstcompetitie (3 oktober 2019)

Op dinsdag 1 oktober werd een partij ingehaald in groep 2 van de herfstcompetitie. Huub Martens en Hans Voogt deelden het punt. Kijk even naar de bijgewerkte stand.

 

Saldocompetitie (30 september 2019)

Op dinsdag 1 oktober kunnen leden en ook niet-leden (!) een of twee partijen spelen voor de saldocompetitie. Aanmelding bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We beginnen om 20.00 uur.

 

Programma interne bekercompetitie (30 september 2019)

Op dinsdag 1 oktober worden de eerste partijen voor de interne bekercompetitie gespeeld. Degenen die moeten spelen worden per e-mail op de hoogte gesteld. We beginnen om 20.00 uur.

 

Uitslag externe competitie (28 september 2019)

Op zaterdag 28 september boekte HSC 1 een toch wel heel verrassende, maar zeker niet onverdiende 2 - 6 overwinning in Rosmalen tegen het veel sterker geachte HMC 2. Het verslag van deze wedstrijd staat reeds online.

 

Uitslagen schaken overdag (28 september 2019)

Op vrijdag 27 september werden acht partijen gespeeld in de tweede ronde van schaken overdag. Kijk even naar de uitslagen van deze middag en de tussenstand.

 

Programma externe competitie (26 september 2019)

Dit jaar speelt HSC met vier zaterdagteams in de externe competitie, drie daarvan spelen in de KNSB-competitie en één (een viertal) in de NBSB-competitie. Op zaterdag 28 september is de eerste ronde, maar alleen HSC 1 komt nog maar in actie, de rest moet wachten tot zaterdag 2 november. Ons vaandelteam start met een uitwedstrijd tegen HMC Den Bosch 2, dat vorig seizoen degradeerde uit de tweede klasse. De wedstrijd in Rosmalen begint reeds om 12 uur.

 

Schaken overdag (26 september 2019)

Op vrijdag 27 september is de tweede ronde van schaken overdag. Rond 14.00 uur wordt er begonnen in ons clublokaal Snookertown en de schaakmiddag zal rond 17.15 uur eindigen. Deze competitie is toegankelijk voor zowel leden als niet-leden. Aanmelding bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Loting interne bekercompetitie (26 september 2019)

Op dinsdag 24 september is de loting verricht voor de aankomende interne bekercompetitie. Rob Bakels en Gachatur Kazarjan verrichtten de loting en die is hier te vinden. De eerste partijen voor deze competitie worden op dinsdag 1 oktober gespeeld.

 

Uitslagen en standen herfstcompetitie (26 september 2019)

Op dinsdag 24 september werden acht partijen gespeeld in de derde ronde van de herfstcompetitie.
In groep 1 waren Pim Blijlevens en Johan Wuijts bijzonder snel klaar. De reis naar het clublokaal heeft langer geduurd dan de partij. De stukken werden opgezet en direct daarna weer ingepakt. Remise. Bij de andere partijen werd meer strijd geleverd. Pascal trok snel met h7-h5 ten aanval tegen Roland Robinson. Die antwoordde met h2-h4. Pascal dacht daarvan te kunnen profiteren door zijn paard op g4 te zetten in combinatie met de batterij Db6 en Lc5. Dit gevaar wist Roland met een aantal sterke profylaxe zetten te neutraliseren waarna de stukken van Pascal prompt overbelast bleken. Stukverlies was toen onvermijdelijk voor hem. Een goede overwinning van Roland. Joost Rutten wist in een klassieke variant tegen Jerzy Cebula met een slimmigheidje zijn normaliter mindere loper te ruilen. Daarna waren er geen winstkansen voor Jerzy meer. Die probeerde het nog even maar zag de zinloosheid daarvan enige tijd later in waarna tot remise besloten werd. Bart Dekker kwam al snel in de opening met zwart comfortabel te staan tegen Paul van Asseldonk. Hij kon kiezen voor een rustigere aanpak of de druk op de stelling houden. Beiden waren even goed en hij koos voor het laatste. Volstrekt onnodig gaf Paul op de 18e zet een pion weg en toen had doorspelen weinig zin meer. Hugo Faber had het heel lastig tegen Marcel Pelgrom. Lange tijd leek Marcel minimaal gelijkspel te hebben. Pas in het verre eindspel moest Marcel buigen omdat zijn stukken inmiddels minder samenwerkte. Met deze overwinning kruipt Hugo naar de tweede plek in de stand.
In groep 2 was er ook een partij snel over maar daar is wel serieus gespeeld. Huub Martens had het al meteen heel lastig tegen Gachatur Kazarjan. Na stukverlies speelde hij nog kort door maar gaf nadat de teleurstelling was verwerkt terecht op. Rob Bakels maakte het Casper Bijker meteen lastig met een penning van het witte paard op f3. Casper probeerde die penning te ontwijken maar liet daarbij een simpel paardschaakje toe wat dameverlies zou hebben opgeleverd. Tot grote verbazing van de omstanders dacht Rob lang na op dat moment en speelde wat anders. Dat anders bleek echter nog beter dan de directe damewinst. Rob had een onverdedigbare mataanval. Een keuze die de computer ook gemaakt zou hebben. Na afloop bleek Rob de damewinst gemist te hebben vanwege zijn focus op hetgeen hij speelde. Wesley Prijs en Paul Sanders speelden tenslotte een interessante partij. Wesley had een stuk meer tegen drie pionnen. Omdat Paul al zijn pionnen nog op het bord had was het lastig voor Wesley om dat stuk meer om te zetten in voordeel. Toen hij door een fout zijn stuk verloor was het verder een kansloze missie. Geduldig schoof Paul de partij naar winst. Zoals uit de stand blijkt is Gachatur nu koploper in deze groep.

 

Saldocompetitie (23 september 2019)

Op dinsdag 24 september kunnen leden en ook niet-leden (!) een of twee partijen spelen voor de saldocompetitie. Aanmelding bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We beginnen om 20.00 uur.

 

Programma herfstcompetitie (23 september 2019)

Op dinsdag 24 september is de derde ronde van de herfstcompetitie. Kijk even naar het programma in groep 1 en groep 2. We beginnen om 20.00 uur.

 

Uitslagen en standen herfstcompetitie (19 september 2019)

Op dinsdag 17 september werden acht partijen gespeeld in de tweede ronde van de herfstcompetitie.
In groep 1 vielen er kort na elkaar drie remises. Pascal Boudewijns koos tegen Hugo Faber voor een afruilvariant. Dit levert doorgaans droge symmetrische stellingen op maar dit keer werd het een stuk spannender. Net na de opening won Pascal een pion en kreeg toen een tweede pion aangeboden. Die nam hij ook aan en toen kon Hugo met zetherhaling een remise afdwingen. Bart Dekker kwam goed weg tegen Jerzy Cebula. Hij kon op twee manieren een pion op d6 winnen maar koos voor de verkeerde. Daarna belandde een wit paard op c8 en kwam in de problemen. Met veel kunst- en vliegwerk kon de schade nog beperkt worden. Het daaropvolgende remiseaanbod werd snel door Jerzy geaccepteerd, maar deze had ook zonder al te veel gevaar door kunnen spelen in de betere stelling. De derde remise in deze groep viel in de partij tussen Marcel Pelgrom en Johan Wuijts. Marcel had een variant voorbereid waarmee hij Johan al op zet twee uit zijn theorie wilde halen. Dit lukte aardig alhoewel de structuur die vervolgens ontstond veel leek op wat gebruikelijk is in de hoofdvarianten van deze opening. De remisemarge is nergens echt overschreden en na veel geruil ontstond een middenspel met dame en lopers van verschillende kleuren. Deze gaf weinig aanleiding om verder te spelen. De enige beslissing in deze groep viel in de partij tussen Pim Blijlevens en Paul van Asseldonk maar die kwam op een wat vreemde manier tot stand. Pim kwam beter uit de opening en viel een ongedekt paard van Paul aan. Dit kon nog wel gedekt worden maar Paul ging er vanuit dat na een pionzet er minimaal een kwaliteit verloren zou gaan en gaf op. Onnodig bleek omdat de zo sterk geachte witte pionzet ook materiaalverlies voor Pim had opgeleverd. Uit de stand blijkt er nu een enige koploper te zijn.
In groep 2 werden ook vier partijen gespeeld. Rond half 9 ging de wedstrijdleider maar eens bij de rondlopende Wesley Prijs informeren of zijn tegenstander er al was of dat deze zich had afgemeld. Wesley bleek echter al enige tijd klaar met zijn partij te zijn. Tegenstander Millo Labriaire was heel snel in de fout gegaan en had direct opgegeven. De reis naar het clublokaal heeft langer geduurd dan de partij. De overige partijen duurden een stuk langer. Gachatur Kazarjan had tegen Rob Bakels een listige aanval opgezet. De zwarte toren ging via e5 naar h5 om daar de witte pion op h2 en daarachter de witte koning op h1 onder vuur te nemen. Rob verdedigde door zijn loper op g3 te zetten. Daarbij had hij echter over het hoofd gezien dat Gachatur deze loper kon pakken met zijn dame. De pion op h2 was gepend. Met deze overwinning slaat Gachatur een goede slag tegen een directe concurrent voor groepswinst. Arjan Heijligers hield het lang vol tegen Paul Sanders. Deze kreeg op een gegeven moment wel drie verbonden vrijpionnen op de damevleugel. Dit was teveel van het goede, winst voor Paul. Als laatste waren Ton Hageman en Jos Pieters bezig. Deze partij leek heel gelijkmatig te verlopen. Na een ruil kwam een zwarte pion van Jos op e4. Duidelijk was toen wel dat vroeg of laat deze pion verloren zou gaan. Dat gebeurde ook. Ton wist daarna ook nog een kwaliteit te bemachtigen. Jos probeerde het Ton nog lastig te maken door met zijn witte loper de torens van de enige open lijn af te houden. Vakkundig wist Ton dit te omzeilen door zijn torens op b2 en f2 te plaatsen. Via die zwarte velden zouden de torens de kracht van de witte loper van Jos ontlopen. Eenmaal verdubbeld op de open f-lijn zou het snel afgelopen zijn. Ton was echter te veel gefocust op zijn eigen plan en had de dreiging van een mat op de onderste rij via De1 helemaal overzien. Een simpel zetje als h3 had al voldoende luft gegeven. Nu eindigde de partij volstrekt onverwacht in een winst voor Jos. Met deze overwinning is Jos nu een van de nog overgebleven koplopers, zoals uit de stand af te lezen valt.

 

Saldocompetitie (16 september 2019)

Op dinsdag 17 september kunnen leden en ook niet-leden (!) een of twee partijen spelen voor de saldocompetitie. Aanmelding bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We beginnen om 20.00 uur.

 

Programma herfstcompetitie (16 september 2019)

Op dinsdag 17 september is de tweede ronde van de herfstcompetitie. De complete indeling is nog niet vrijgegeven, maar de indelingen voor deze ronde in groep 1 en groep 2 zijn al wel te bekijken. We beginnen om 20.00 uur.

 

KiNG's Nights Tilburg (16 september 2019)

Op vrijdagavond 13 september ging een vijftal HSC'ers naar Tilburg voor de eerste ronde van de KiNG's Nights, de snelschaakcompetitie van KiNG. Vanaf dit seizoen een indeling in twee groepen, met een ratinggrens van 2000. Alle clubgenoten kwamen derhalve uit in groep B, maar speelden (nog) niet mee om de prijzen. Pim Blijlevens was met 6 uit 10 gedeeld vijfde, bijna ratingfavoriet Johan Wuijts was met 5½ uit 10 en een gedeelde achtste plaats niet supergoed op dreef. Wilfried van de Kimmenade eindigde in het volgende peloton, vanaf plaats 15 met 50%. Rob Bakels kwam tot 4½, gedeeld 18e en debutant Millo Labriaire werd met 4 punten gedeeld 24e. Voor de precieze eindrangschikking verwijzen we naar de site van SG KiNG.

 

Uitslagen en standen herfstcompetitie (11 september 2019)

Op dinsdag 10 september is de eerste ronde van de herfstcompetitie gespeeld.
In groep 1 viel de eerste uitslag te noteren in de partij tussen Bart Dekker en Joost Rutten. In een bekende opening deed Bart een wachtzet om zo Joost de gelegenheid te geven de stelling te openen. Dat deed Joost direct en dit pakte in het voordeel van Bart uit. Hij wist snel te profiteren van de ontstane zwaktes in de stelling van Joost. Na een gedwongen kwaliteitsverlies gaf Joost het op. Roland Robinson en John van Rooij zette hun partij enigszins behoedzaam op. Er kwamen nauwelijks stukken over de eigen vierde rijen. Voor de vluchtige kijker leek een paardoffer op g3 van John beslissend. Niets was minder waar. Roland had ook daarna nog een klein voordeeltje. Op de beruchte laatste zet voor de tijdscontrole (in dit geval de 35e) ging het mis en kon Roland na een fout opgeven. Joep Peeters leek voor een stunt te gaan zorgen tegen Hugo Faber. Van het ratingverschil was op het bord weinig te merken. In tijdnood offerde Joep een paard op f2 en bood remise aan. Hugo had weinig tijd nodig om dit aanbod aan te nemen. Achteraf bleek Joep na het paardoffer beslissend voordeel te hebben. Met de remise komt Hugo goed weg. Ook remise werd het in de partij tussen Paul van Asseldonk en Marcel Pelgrom. In een Maróczy Bind had Marcel weliswaar diverse zwaktes maar het is lastig voor de tegenstander hiervan te profiteren. Uiteindelijk belandden ze in een dame-toren-loper eindspel met symmetrische pionnenstructuur. Met luttele minuten op de klok werd tot remise besloten. Terecht bleek achteraf omdat de stelling volgens de geraadpleegde computer volstrekt gelijk was. Zie hier de stand na de eerste ronde.
Groep 2 kent met Casper Bijker een debutant in de interne competitie. Hij mocht het opnemen tegen Millo Labriaire. De partij was kort maar spannend. Millo had diverse penningen in het spel gebracht maar Casper reageerde op een gezonde agressieve manier. Al snel werden er veel stukken geruild en het resterende eindspel gaf weinig reden tot doorspelen. Een remise derhalve. Jos Pieters en Arjan Heijligers waren snel klaar. Na een snel g5 en f6 van Arjan kon Jos eenvoudig de zwarte koning met een dameschaakje op h5 het vrije veld insturen. Vanaf dat moment speelde Arjan voor een verloren zaak en het kostte Jos weinig moeite de overwinning binnen te halen. Gachatur Kazarjan kwam goed weg tegen Paul Sanders. Gachatur had diverse pionneneilandjes en dat is in een eindspel zelden een goed uitgangspunt. Hij verloor na enige tijd ook een kwaliteit. Zijn enige troef was een vrijpion op de a-lijn. Paul sloeg daar te weinig acht op en plots was de pion niet meer in te halen en kon hij opgeven. Ton Hageman leek na een spannend middenspel tegen Wesley Prijs met een dramatische loper op b7 te blijven zitten. Deze loper keek enkel tegen eigen pionnen aan en van een breekzet was nergens sprake. Wesley kwam echter tot de verleiding een sterk zwart paard op e4 van Ton te slaan. Opeens kwam de loper op b7 tot leven en werd het een ijzersterk stuk, mede omdat de witte koning op g1 nauwelijks meer bescherming genoot van de eigen pionnen. Toen het Ton lukte zijn dame naar de koningsvleugel te brengen was het direct over en kon Wesley opgeven. Als laatste waren in deze groep Hans Voogt en Rob Bakels bezig. Rob probeerde met een aanval op de witte velden Hans te overrompelen. Deze verdedigde echter goed en wist zelfs een eindspel met een pion meer te bereiken. Deze pion ging door actief spel van Rob snel weer verloren. Een vrije a-pion gaf Rob daarna de beste en wat later bleek beslissende kansen. Zoals uit de stand blijkt zijn er nu vier koplopers in deze groep.

 

Uitslagen schaken overdag (11 september 2019)

Op vrijdag 6 september werden zes partijen gespeeld in de eerste ronde van schaken overdag. Kijk even naar de uitslagen van deze middag en de tussenstand.

 

Saldocompetitie (9 september 2019)

Op dinsdag 10 september wordt ook begonnen met de saldocompetitie, waarin leden en ook niet-leden (!), een of twee partijen kunnen spelen met een minimaal tempo van 40 minuten per persoon per partij plus 5 seconden per zet vanaf zet 1. Aanmelding maandagavond voor 19.00 uur bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We beginnen om 20.00 uur.

 

Programma herfstcompetitie (9 september 2019)

Op dinsdag 10 september wordt begonnen met de herfstcompetitie. De indeling van de eerste ronde in groep 1 en groep 2 staat al online. De rest van het programma wordt hopelijk snel bekend gemaakt. In beide groepen zal het inmiddels bekende speeltempo van 1 uur voor 35 zetten en daarna 10 minuten voor de rest van de partij gehanteerd worden, met een toevoeging van 30 seconden per zet vanaf zet 1. We beginnen om 20.00 uur.

 

Open Schaakkampioenschap Arnhem (8 september 2019)

Vanaf vrijdag 6 tot en met zondag 8 september speelde Jerzy Cebula mee in het Open Schaakkampioenschap van Arnhem (OSKA) en speelde een uitstekend toernooi. Met 3½ uit 6 eindigde hij op de gedeelde vijfde plaats in de hoofdgroep (twaalfde op weerstandspunten) met een ongekend hoge TPR van 2242. Meer informatie is te vinden op de toernooisite.

 

Schaken overdag (5 september 2019)

Op vrijdag 6 september is de eerste ronde van schaken overdag. Rond 14.00 uur wordt er begonnen in ons clublokaal Snookertown en de schaakmiddag zal rond 17.15 uur eindigen. Deze competitie is toegankelijk voor zowel leden als niet-leden. Aanmelding bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Spectaculairste partij van het seizoen (5 september 2019)

Zoals aan het begin van het vorige seizoen was aangekondigd, werd er op de Algemene Ledenvergadering een prijs uitgedeeld aan de HSC'er die naar de mening van een vakbekwame jury de spectaculairste partij van het seizoen had gespeeld. De eerste winnaar werd Bart Dekker met deze partij. Ook in het komende seizoen mogen er mooie interne- of externe partijen worden ingezonden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Algemene Ledenvergadering (2 september 2019)

Op dinsdag 3 september staat de Algemene Ledenvergadering op het programma. Aanvang is 20.30 uur.

 

Goirles Weekend Kampioenschap (1 september 2019)

Vanaf vrijdag 30 augustus tot en met zondag 1 september speelden vier HSC'ers mee in het eerste weekendtoernooi van het seizoen in Goirle. Geen van de clubgenoten bleek al in staat tot een echt goed resultaat, blijkbaar moet men nog even warm draaien. Pim Blijlevens kwam met 3 uit 6 in groep A uit op de gedeelde 14e plaats (15e op weerstandspunten) en een TPR van 1920 en deed het dus (dankzij zijn momenteel extreem lage rating) nog niet eens zo slecht. Johan Wuijts kwam uit op 2½ uit 6 en een TPR van 1848. Hij werd gedeeld 19e (20e op weerstand). In groep B begon Joep Peeters uitstekend, maar twee nederlagen op zondag brachten hem terug naar 50%. Hij werd gedeeld 14e (ook 14e op weerstand) met een TPR van 1553. Gachatur Kazarjan was het even helemaal kwijt. Met 2 uit 6 eindigde hij op de gedeelde 23e plaats (25e op weerstand). Zijn TPR van 1252 is wat lager dan dat we van hem gewend zijn. Meer informatie is te vinden op de toernooisite.

 

 

HSC/De Legibus Open 2023

Ons clublokaal

KNSB

NBSB

JSC De Pionier